Αδ. Γεωργιάδης: Στηρίζω Μητσοτάκη στο β΄ γύρο

Αδ. Γεωργιάδης: Στηρίζω Μητσοτάκη στο β΄ γύρο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ

Αδ. Γεωργιάδης: Στηρίζω Μητσοτάκη στο β΄ γύρο

Τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη στο β΄ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι ωστόσο ότι είναι η προσωπική του άποψη και μιλώντας με θερμά λόγια για τον Β. Μεϊμαράκη.

«Δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός, πιστεύω στο νόμο του Σόλωνος που έλεγε ότι όποιος δεν λαμβάνει θέση υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε ότι δεν θέλει να θεωρηθεί ότι η προσωπική άποψή του είναι «γραμμή» για τους πολίτες που τον ψήφισαν.

Ο κ. Γεωργιάδης πήρε σαφή θέση στη μάχη του δεύτερου γύρου στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να παραμείνει σιωπηλός.

“Είχα πει από την περασμένη βδομάδα, οπότε ερωτήθηκα, ότι πιστεύω στο νόμο του Σόλωνος, ο οποίος έλεγε ότι, στην αρχαία Αθήνα, εκείνος ο οποίος δε λαμβάνει θέση στα πράγματα, όταν υπάρχουν δύο μερίδες, πρέπει να χάνει τα πολιτικά του δικαιώματα, για αυτό το λόγο και χωρίς αυτό που θα πω να εκληφθεί γραμμή προς όσους με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους οι πολίτες δεν μπορούν να καθοδηγούνται, έχουν δική τους άποψη, έχουν δικαίωμα να την εκφράζουν όπως νομίζουν και είναι απολύτως σεβαστή από μένα. Εγώ, όμως, οφείλω να πω ότι, προσωπικά, στην κάλπη της 10ης Ιανουαρίου, θα στηρίξω την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη” τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως πιστεύει πως έχει έρθει η ώρα για την ανανέωση και στην παράταξη και στη χώρα.

“Χρειάζεται να γυρίσουμε σελίδα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, παρουσίασε μία συγκροτημένη υποψηφιότητα, με θέσεις, απόψεις και αρχές” είπε προσθέτοντας πως θεωρεί σημαντικό πως δύο άνθρωποι από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, από την δεξιά ο ίδιος, από το κέντρο ο Κυριάκος, να μπορούν να συναντηθούν, να εκφράσουν κοινές πολιτικές, να συνεργαστούν, να φτιάξουν την Κεντροδεξιά στην πράξη. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη κατά τη διάρκεια της προηγουμένης διακυβερνήσεως, η συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπήρξε άψογη και μπόρεσαν μαζί να υλοποιήσουν σειρά μεταρρυθμίσεων, εξαιρετικά επιτυχημένες, που είχε ανάγκη η χώρα.

Ο κ. Γεωργιάδης πάντως θέλησε να ξεκαθαρίσει πως «αυτή η προσωπική μου επιλογή δε δεσμεύει κανέναν, παρά μόνο τον εαυτό μου» ενώ πρόσθεσε πως τιμά και σέβεται τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του οποίου, όπως είπε, επίσης, η υποψηφιότητα είναι μία δυνατή υποψηφιότητα . Μάλιστα διευκρίνισε πως εφ” όσον

εκλεγεί αρχηγός ο κ. Μεϊμαράκης θα τον υπηρετήσει με πίστη και αφοσίωση, σεβόμενος την εντολή του λαού της Νέας Δημοκρατίας.

«Ευχαριστώ» από τον Κυριάκο

Με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαριστεί τον “Αδωνι Γεωργιάδη για τη δημόσια στήριξή του ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία.

«Προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη. Για να κερδίσει και πάλι η κεντροδεξιά τη μάχη των ιδεών», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι η ενότητα έχει διασφαλιστεί, αλλά παραμένει το δίλημμα ανάμεσα σε συρρίκνωση και στασιμότητα, ή διεύρυνση και ανανέωση.

«Στον πρώτο γύρο, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από το 60% και πλέον των παλαιών και νέων μελών μας. Έχουμε καθήκον να κάνουμε πράξη την εντολή τους. Την 10η Ιανουαρίου το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης θα ενισχυθεί και θα είναι νικηφόρο», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.