Αλ. Τσίπρας: «Δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων»

Αλ. Τσίπρας: «Δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων»

Αλ. Τσίπρας: «Δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων»

Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τους υπουργούς, στους οποίους μίλησε σήμερα, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το 2015, σημειώνοντας ότι «καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 11 δράσεις της κυβέρνησης που θα δώσουν τον τόνο των εξελίξεων για το αμέσως επόμενο διάστημα. Πρόκειται για νομοθετικές πρωτοβουλίες, μεταξύ άλλων, το ασφαλιστικό, τη δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας, τη θεσμοθέτηση ενός νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας στο πλαίσιο του ΕΣΥ, την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, την κατάθεση νομοσχεδίου για την έρευνα, τον εκσυγχρονισμό του συστήματος δημοσίων έργων και των δημοσίων συμβάσεων, την κατάθεση νομοσχεδίων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και υγρών καυσίμων.

«Στο ασφαλιστικό, η κόκκινη γραμμή μας είναι ευκρινής και απαραβίαστη, δεν έχουμε σκοπό και δεν θα προχωρήσουμε σε 12η συνεχόμενη μείωση των κύριων συντάξεων» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε, «η συμφωνία ούτε περιγράφει ούτε απαιτεί νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις» και πρόσθεσε «Στόχος της κυβέρνησης η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί το συντομότερο, κρατώντας σταθερές τις γραμμές για την προστασία των αδυνάτων».

«Η έναρξη συζήτησης για την απομείωση χρέους σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή στροφή της οικονομίας μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει ένα διαφορετικό τοπίο για τη χώρα, που θα οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση και στη δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές» σημείωσε ο πρωθυπουργός.