Χριστούγεννα στην Παυσιλυπούπολη από τις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Χριστούγεννα στην Παυσιλυπούπολη από τις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Χριστούγεννα στην Παυσιλυπούπολη από τις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

Με πολλές και ωραίες δράσεις έκλεισε η φετινή χρονιά για τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, και για πέντε πρωινά βρισκόμασταν στην «Παυσιλυπούπολη» όπου στο σπιτάκι των δραστηριοτήτων, μιλούσαμε στα παιδιά των Δημοτικών σχολείων της πόλης και του νομού που μας επισκέφτηκαν, για τα Χριστουγεννιάτικα ήθη κι έθιμα σ’ ολόκληρο των κόσμο.

Δείξαμε μικρά βίντεο με ενδιαφέροντα των ημερών, παράξενα και άλλα αστεία γεγονότα που συνοδεύουν τον εορτασμό των Χριστουγέννων, ενώ αφηγηθήκαμε σ’ όλα τα παιδιά το πολύ ωραίο βιβλίο της Ιωάννας Κυρίτση – Τζιώτη «Η μπουγάδα του Αϊ – Βασίλη». Τέλος φτιάξαμε όμορφες χιονονιφάδες από χαρτί με τις οποίες θα στολίσουμε βιβλιοθήκες, τάξεις και δωμάτια.

Πιαδικές Βιβλιοθήκες-Χριστούγεννα (9)

Την Κυριακή στις 20 Δεκέμβρη, ο Δήμαρχος Καρδίτσας Κύριος Φώτης Αλεξάκος, εγκαινίασε την παιδική βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» στον νέο ιδιόκτητο χώρο της επί της οδού Κώστα Βέλη 18.

Πιαδικές Βιβλιοθήκες-Χριστούγεννα (5)

Πιαδικές Βιβλιοθήκες-Χριστούγεννα (6)

Διάβασε στα παιδιά το πολύ ωραίο και συγκινητικό παραμύθι της Mary Joslin «Ο τέταρτος μάγος», σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, ενώ μίλησε με παιδιά και γονείς και τους ευχήθηκε Καλές γιορτές, ενώ μοιράσαμε σε μικρούς και μεγάλους ένα συμβολικό δωράκι κι από ένα ζουμερό μελομακάρονο!

Η χρονιά μας έκλεισε στον 2ο Παιδικό Σταθμό του Δήμου Καρδίτσας, όπου παρουσιάσαμε στα μικρά παιδιά το πρόγραμμα «Χριστούγεννα στον κόσμο», ειδικά διαμορφωμένο για την ηλικία τους, με πολύ χορό και τραγούδι, ενώ ο ζαχαροπλάστης Κύριος Βαγγέλης Χασιώτης, μας έδειχνε μικρούς και μεγάλους πώς να φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και κουραμπιέδες.

Πιαδικές Βιβλιοθήκες-Χριστούγεννα (2)

Το 2015 φεύγει, αφήνοντας πίσω του μια χρονιά γεμάτη δραστηριότητες και καλό παιδικό βιβλίο, μια χρονιά γεμάτη και συναρπαστική.

Οι παιδικές βιβλιοθήκες θα ανοίξουν πάλι τις πύλες τους για το κοινό, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, θέλοντας να πιστεύουμε ότι το 2016 θα είναι ακόμη καλύτερο από τη χρονιά που φεύγει, γεμάτο δημιουργικές δραστηριότητες και φιλαναγνωσία.

Ευχόμαστε σε παιδιά, γονείς και σε όλο τον κόσμο, Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο με υγεία το 2016!!!

Πιαδικές Βιβλιοθήκες-Χριστούγεννα (3)

Πιαδικές Βιβλιοθήκες-Χριστούγεννα (4)

Πιαδικές Βιβλιοθήκες-Χριστούγεννα (10)

Πιαδικές Βιβλιοθήκες-Χριστούγεννα (1)