Την Τρίτη το επίδομα του ΟΓΑ στις πολύτεκνες ασφαλισμένες του

Την Τρίτη το επίδομα του ΟΓΑ στις πολύτεκνες ασφαλισμένες του

Την Τρίτη το επίδομα του ΟΓΑ στις πολύτεκνες ασφαλισμένες του

Την Τρίτη ο ΟΓΑ πληρώνει το επίδομα στις πολύτεκνες ασφαλισμένες του Επίδομα 1.000 ευρώ σε 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, ασφαλισμένες στον ΟΓΑ, θα χορηγήσει ο Οργανισμός, την ερχόμενη Τρίτη, στις 29 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για εκείνες της περιπτώσεις μητέρων, που δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε 1.500 Πολύτεκνες Αγρότισσες Μητέρες, του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ) του ΟΓΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα απευθυνόταν σε αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης, ασφαλιστικά ενήμερες ή συνταξιούχους του ΟΓΑ, που έχουν γεννήσει τουλάχιστον 4 τέκνα, τα οποία είναι άγαμα, ηλικίας μέχρι 18 ετών ή μέχρι 24 ετών εφόσον σπουδάζουν στην Ελλάδα στην ανώτατη ή ανώτερη εκπαίδευση ή σε ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ) ή είναι ανίκανα για εργασία σε ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η Διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνει ότι και οι 839 αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες που υπέβαλλαν αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα, θα λάβουν από τον ΟΓΑ το χρηματικό βοήθημα των 1000 ευρώ, διότι δεν ξεπέρασαν τις 1.500 οι αιτήσεις συμμετοχής. Στον αντίποδα άγνωστο ακόμη και σήμερα παραμένει εαν θα μπορέσει ο ΟΓΑ να πληρώσει σε 700.000 οικογένειες το επίδομα τέκνων και τα πολυτεκνικά επιδόματα με το Υπουργείο Εργασίας να επιμένει ότι γίνονται προσπάθειες να πληρωθεί πριν το τέλος του χρόνου.

Χιλιάδες δικαιούχοι παραμένουν με την αγωνία εαν θα μπορέσουν με το επίδομα να καλύψουν ανάγκες τους αλλά και φόρους πριν απο τις γιορτές και τις καταληκτικές ημερομηνίες για φόρους και τέλη να τελειώνουν όλες μέσα στην εβδομάδα.

ΠΗΓΗwww.dikaiologitika.gr
SHARE