Κατατίθεται η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό – Ενημέρωση των αρχηγών και...

Κατατίθεται η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό – Ενημέρωση των αρχηγών και του ΠτΔ από τον υπουργό Εργασίας

Κατατίθεται η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό – Ενημέρωση των αρχηγών και του ΠτΔ από τον υπουργό Εργασίας

Σήμερα κατατίθεται η ελληνική πρόταση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση στους θεσμούς. Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, θα ενημερώσει διαδοχικά, μετά τις 11 το πρωί, όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, για τις κυβερνητικές θέσεις και στις 6 το απόγευμα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» εμφανίζεται βέβαιος ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα υπερψηφίσουν «μία δίκαιη και αναγκαία μεταρρύθμιση» και επισημαίνει ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές προοιωνίζεται δύσκολη και σκληρή.

Στο νέο γύρο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς είναι στραμμένη και η προσοχή του οικονομικού επιτελείου. Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις παρά τις αντιδράσεις των δανειστών.  Θα υπάρξουν και νίκες και ήττες ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμηση ότι τα εμπόδια θα ξεπεραστούν.  Η κυβέρνηση θα αγωνιστεί σκληρά για το ασφαλιστικό και «το παράλληλο πρόγραμμα θα γίνει πράξη» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Πάνος Σκουρλέτης. Η δική μας πρόταση περιλαμβάνει την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Υπάρχουν απόψεις που συμφωνούν με την πρότασή μας, υπάρχουν και αντίθετες, σημείωσε ο υπουργός εργασίας.

Κλειδί για θετικές εξελίξεις στην οικονομία χαρακτηρίζει την πρώτη αξιολόγηση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος θεωρεί απαραίτητη την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου που υλοποιεί τη συμφωνία με τους εταίρους.

Την ίδια ώρα, ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές απευθύνει ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα τη συμφωνία, αλλά δεν θα υποκύψει σε παράλογες και άδικες απαιτήσεις.  Από αύριο τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο αρμόδιος υπουργός θα έχουν επαφές με ευρωπαίους ομολόγους τους.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί έως τα μέσα Ιανουαρίου στη Βουλή και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του μήνα καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE