Νέες εκτελέσεις από το ISIS με απειλές κατά του Κάμερον

Νέες εκτελέσεις από το ISIS με απειλές κατά του Κάμερον

Νέες εκτελέσεις από το ISIS με απειλές κατά του Κάμερον

Πέντε βρετανοί κρατούμενοι εμφανίζονται να εκτελούνται από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ την Κυριακή.

Ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους που εμφανίζεται στο βίντεο, εξαπολύει απειλές κατά της Βρετανίας, ενώ καταφέρεται εναντίων του κατά του πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον λέγοντας πως τα παιδιά του θα πληρώσουν για τον ίδιο, επειδή η χώρα του συμμετέχει στον πόλεμο κατά του ISIS.

Το βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες και εντοπίσθηκε από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμικών ιστοσελίδων SITE, ξεκινά με τις «ομολογίες» των πέντε ανθρώπων μπροστά στην κάμερα που δηλώνουν ότι κατάγονται από τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού κράτους στη Συρία.

Τα λόγια των πέντε ανδρών δεν επιτρέπουν την ταυτοποίηση των ίδιων ή τον προσδιορισμό των χωρών για λογαριασμό των οποίων κατηγορήθηκαν ότι κατασκόπευαν, αλλά ένας από αυτούς αναφέρεται στον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό που πλήττει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία.

Οι πέντε δηλώνουν ότι έστειλαν βίντεο ή φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τις συνθήκες ζωής στη Ράκα σε άτομα που είναι εγκατεστημένα στην Τουρκία ή ακόμη ότι παρακολουθούσαν τις μετακινήσεις των μαχητών του ισλαμικού κράτους.

Στη συνέχεια εμφανίζονται οι πέντε, ντυμένοι με τη γνωστή πορτοκαλί στολή, γονατισμένοι μπροστά από πέντε μαυροντυμένους με κουκούλες που είναι οπλισμένοι με περίστροφα.

ΠΗΓΗwww.kathimerini.gr
SHARE