Α. Τσίπρας: Πολιτική μάχη για υπεράσπιση ελληνικών θέσεων στο Ασφαλιστικό

Α. Τσίπρας: Πολιτική μάχη για υπεράσπιση ελληνικών θέσεων στο Ασφαλιστικό

Α. Τσίπρας: Πολιτική μάχη για υπεράσπιση ελληνικών θέσεων στο Ασφαλιστικό

Εκτενής συζήτηση για το ασφαλιστικό, αλλά και για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, έγινε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.  Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όσον αφορά στο ασφαλιστικό, «θα δοθεί πολιτική μάχη για την υπεράσπιση των ελληνικών θέσεων για μια βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη μεταρρύθμιση«.  Την ενημέρωση των μελών της ΠΓ για το ασφαλιστικό έκανε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο, οι οποίες και δεν εξαντλούνται μόνο στην κατάθεση της πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και τα κόκκινα δάνεια, αλλά αφορούν σε ένα συνολικό ξεδίπλωμα μεταρρυθμίσεων, με προοδευτικό χαρακτήρα και κοινωνικό πρόσημο.

Στο πλαίσιο αυτό, τους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προχωρήσει την αναγκαία μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κατάθεση του αναπτυξιακού νόμου, στις νομοθετικές ρυθμίσεις για την εθελούσια αποκάλυψη των αδήλωτων καταθέσεων, καθώς και στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών.

Τόσο για το ασφαλιστικό όσο και συνολικά για τη διαπραγμάτευση σχετικά με την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία των διεθνών επαφών της κυβέρνησης και του κόμματος, στην κατεύθυνση οικοδόμησης ευρύτερων προοδευτικών συμμαχιών.

Επίσης, στην Πολιτική Γραμματεία έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις δυσμενείς επιπτώσεις της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας ΗΠΑ – ΕΕ (TTIP) σε διάφορους τομείς: στη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον, την υγεία, την παιδεία, την αγροτική οικονομία, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ. Αποφασίστηκε ότι στο επόμενο διάστημα το κόμμα θα αναλάβει συναφείς πρωτοβουλίες σε επίπεδο κινήματος, στην Ελλάδα και την Ευρώπη.