Παραδόθηκε επίσημα από τον Κ. Αγοραστό, τμήμα της Δυτικής παράκαμψης της Καρδίτσας

Παραδόθηκε επίσημα από τον Κ. Αγοραστό, τμήμα της Δυτικής παράκαμψης της Καρδίτσας

Έργο ανάπτυξης και ασφάλειας για τον πολίτη

Παραδόθηκε επίσημα από τον Κ. Αγοραστό, τμήμα της Δυτικής παράκαμψης της Καρδίτσας

- Από τον ισόπεδο κόμβο του Ταυρωπού, έως τον ισόπεδο κόμβο της Φαναρίου, 1,8 χλμ περίπου

Παραδόθηκε και επίσημα σήμερα το μεσημέρι στην κυκλοφορία, τμήμα της Δυτικής παράκαμψης της Καρδίτσας από τον ισόπεδο κόμβο του Ταυρωπού έως τον ισόπεδο κόμβο της Φαναρίου.
Παρών, παρά την έντονη βροχόπτωση ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, τον οποίο συνόδευε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Επίσης, στο σημείο παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Ορέστης Ψαχούλας, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κα. Γεωργία Κόκκαλη και κ. Γιώργος Μάττας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Να αναφέρουμε πως με την ολοκλήρωση της εργολαβίας, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, παραδόθηκε κύρια αρτηρία συνολικού μήκους 1.813 μέτρων περίπου, συνολικού πλάτους ασφαλτικού 15,30 μέτρων με διαχωρισμό των κινήσεων και με κεντρική νησίδα, πλάτους 2 μέτρων.
Κάθε κατεύθυνση έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους 3,25μέτρων , ενώ για την ασφάλεια της κυκλοφορίας, εγκαταστάθηκε οδοφωτισμός σε όλο το μήκος της οδού και στηθαία ασφαλείας εκατέρωθεν της κεντρικής νησίδας και στις οριογραμμές τις οδού.
Επίσης, κατασκευάστηκε και παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 2.0 μ και πλάτους 6.50 μ. Στο τμήμα αυτό κατασκευάστηκαν δύο ισόπεδοι – ηλεκτροφωτισμένοι και σηματοδοτούμενοι κόμβοι, οι οποίοι είναι ο ισόπεδος κόμβος Φαναρίου και ο ισόπεδος κόμβος Ταυρωπού.
Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί τμήμα του συνολικού έργου κατασκευής του Περιφερειακού δακτυλίου Καρδίτσας, συνεπώς η αναγκαιότητα του επιβάλλεται από τις απαιτήσεις συνέχειας και ομοιομορφίας του οδικού δακτυλίου στο σύνολο του.
Να αναφέρουμε πως απομένει να ολοκληρωθεί το τμήμα, ισόπεδος κόμβος Φαναρίου και ισόπεδος κόμβος Τρικάλων.

Περιφερειακός Περιφέρεια (4) Περιφερειακός Περιφέρεια (5)
Ο κ. Αγοραστός
Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έκανε λόγο για «έργο ανάπτυξης και ασφάλειας», επισημαίνοντας τα εξής:
«Σήμερα παραδώσαμε στην κυκλοφορία ένα σημαντικό τμήμα της δυτικής παράκαμψης της Καρδίτσας από τον ισόπεδο κόμβο του Ταυρωπού έως ισόπεδο κόμβο του Φαναρίου. Πρόκειται για ένα έργο μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της περιοχής, την ασφάλεια των μετακινήσεων των ανθρώπινων κοινοτήτων και την μεταφορά των εμπορευμάτων, αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Όλοι γνωρίζουν πως ο υφιστάμενος δακτύλιος αδυνατούσε να αντιμετωπίσει τις σημερινές ανάγκες του κυκλοφοριακού φόρτου.
Πλέον δίνεται μία επιπρόσθετη «ανάσα» στους κατοίκους της Καρδίτσας αλλά και τους διερχόμενους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, ενώ αισιοδοξούμε στα τέλη του ερχόμενου μήνα, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, να παραδοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο τμήμα του δακτυλίου, ώστε το έργο να γίνει πλήρως λειτουργικό. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που υλοποιείται μέσα από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών στο οδικό δίκτυο ευθύνης της. Ένα έργο πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο σύνολο των εργολαβιών του, το οποίο έριξε χρήμα στην τοπική αγορά αλλά και έδωσε θέσεις εργασίας σε πολλούς ανθρώπους σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία».

Περιφερειακός Περιφέρεια (3)
Ο κ. Τσιάκος
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας ευχαρίστησε θερμά τον κ. Αγοραστό, καθώς με τις ενέργειές του, κατάφερε να ολοκληρωθεί ένα έργο το οποίο από την πρώτη στιγμή κινδύνευε να απενταχθεί.
Τόνισε δε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που δίνει στην Καρδίτσα άλλη όψη, αυτή της σύγχρονης πόλης και συμβάλει στην αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού φόρτου από βαρέα οχήματα, αλλά και στην ασφαλή μετακίνηση όλων των πολιτών.

SHARE