«Έφυγε» ο Μάκης Ψωμιάδης – Το Σάββατο η κηδεία του

«Έφυγε» ο Μάκης Ψωμιάδης – Το Σάββατο η κηδεία του

«Έφυγε» ο Μάκης Ψωμιάδης – Το Σάββατο η κηδεία του

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα, σε ηλικία 61 ετών, ο Μάκης Ψωμιάδης, έπειτα από ανακοπή καρδιάς. Ο επιχειρηματίας υπέστη οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Υπήρξε μια από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού με έντονη δράση στην μπασκετική και ποδοσφαιρική ΑΕΚ.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο από το Κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1948 στην Καβάλα. Το 1988 έγινε πρόεδρος στην ερασιτεχνική ΑΕΚ. Έπειτα ασχολήθηκε με τη διοίκηση της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ της οποίας υπήρξε και πρόεδρος.
Εκτός της ΑΕΚ ασχολήθηκε και με άλλες ομάδες, όπως οι: Εθνικός, Ακράτητος και Καβάλα.

Τον Απρίλιο του 2014 είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς είχε κριθεί ένοχος για υπεξαίρεση 21.5 εκατ. ευρώ από τα ταμεία της ΑΕΚ στο διάστημα 2001 έως και 2003 όταν και ήταν πρόεδρος.

Παράλληλα ήταν και ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011 όταν και συνελήφθη στα Σκόπια όπου είχε διαφύγει. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε σε 4,5 χρόνια και 35.000 ευρώ πρόστιμο με αναστολή. Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2015.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ1

SHARE