Πυρετώδεις διεργασίες για συμμαχίες στη Νέα Δημοκρατία

Πυρετώδεις διεργασίες για συμμαχίες στη Νέα Δημοκρατία

Πυρετώδεις διεργασίες για συμμαχίες στη Νέα Δημοκρατία

Στο παραπέντε της λήξης για την προεδρική εκλογή στη Νέα Δημοκρατία, οι δύο διεκδικητές Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για την προσέλκυση των ψηφοφόρων που στράφηκαν στους Απόστολο Τζιζτικώστακαι Άδωνι Γεωργιάδη στον α΄γύρο. Την ίδια ώρα η αντιπαράθεση συνεχίζεται για το ποιός μπορεί να φέρει την ανανέωση στο κόμμα, ενώ και οι δυο στρέφουν τα βέλη τους στην κυβέρνηση.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί μειώσεις σε συντάξεις και υποστηρίζει ότι η ανανέωση στη ΝΔ δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχουν διαδικασίες και αξιοκρατία, αφήνοντας αιχμές εναντίον του κ. Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στη λογική ανανέωσης και στη διεύρυνση της κεντροδεξιάς παράταξης, τονίζοντας ότι ο κ. Μεϊμαρακης εκπροσωπεί την στασιμότητα, εκτιμώντας ότι ο ίδιος μπορεί να κερδίσει τον κ.Τσίπρα.

Όπως ενημερώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου 2016, δικαίωμα ψήφουν έχουν μόνον όσοι ψηφοφόροι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν χρησιμοποιηθεί στον α’γύρο, αλλά αυτή την φορά οι φηφοφόροι καλούνται να προσέλθοθυν στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) που αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

Τέλος, οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE