Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα κινηματογραφικά βραβεία BAFTA

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα κινηματογραφικά βραβεία BAFTA

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα κινηματογραφικά βραβεία BAFTA

Ο Άγγλος ηθοποιός, Eddie Redmayne βρίσκεται ανάμεσα στους υποψηφίους για τα φετινά βραβεία BAFTA, της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, χάρη στο ρόλο στην ταινία «The Danish Girl», ένα χρόνο μετά από τη βράβευση του για το ρόλο του στην ταινία “The Theory Of Everything» («Η θεωρία των Πάντων»). O Redmayne στην υποψηφιότητά του αυτή, συναγωνίζεται τουςBryan Cranston, Matt Damon, Leonardo DiCaprio και Michael Fassbender.

Η διακεκριμένη Αγγλίδα ηθοποιός Maggie Smith είναι υποψήφια για το βραβείο BAFTA καλύτερης ηθοποιού για τη συμμετοχή της στην ταινία «Lady in the Van». Από την πλευρά της, η Αυστραλή ηθοποιός, Cate Blanchett διεκδικεί το ίδιο βραβείο για τη συμμετοχή της στη ρομαντική ταινία «Carol», του σκηνοθέτη Todd Haynes. Η συγκεκριμένη ταινία, καθώς και η δραματική ταινία του Steven Spielberg, «Bridge of Spies» («Η Γέφυρα των Κατασκόπων») είναι οι δύο ταινίες, οι οποίες συγκεντρώνουν εφέτος τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα βραβεία BAFTA, μετρώντας εννέα υποψηφιότητες η κάθε μια.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες, και αυτή του «Αστακού» («The lobster»)- της νέας ταινίας του διακεκριμένου Έλληνα σκηνοθέτηΓιώργου Λάνθιμου– που διεκδικεί το βραβείο καλύτερης Βρετανικής Ταινίας.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE