Κώστας Τσιάρας: Ο δεύτερος γύρος

Κώστας Τσιάρας: Ο δεύτερος γύρος

Κώστας Τσιάρας: Ο δεύτερος γύρος

Στις 20 του Δεκέμβρη, ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, έκλεισε με  τη μεγάλη συμμετοχή των φίλων της παράταξης. Ο κόσμος προσήλθε μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας μία ηχηρή απάντηση σε όλους όσους ήθελαν τις εκλογές μία αδιάφορη για την κοινωνία και απόλυτα τυπική «κομματική» διαδικασία. Η παρουσία τους επαναβεβαίωσε την δυναμική παρουσία της Νέας Δημοκρατίας στο πολιτικό σύστημα και αποτέλεσε πάνω από όλα την εγγύηση για  την ενότητα του κόμματος.

Την προσεχή Κυριακή, όλοι εμείς, που συμμετείχαμε στον πρώτο γύρο, έχουμε  ένα τελευταίο, προς ώρας, καθήκον. Να προσέλθουμε για μια ακόμα φορά στην κάλπη με την ίδια θέληση και ζέση.

Η ανάδειξη στην θέση του νέου Προέδρου μας, ενός από τους δυο εναπομείναντες συνδιεκδικητές,  μας δίνει την ευκαιρία να βάλουμε οριστικά στο ντουλάπι μια κακή παρένθεση πολιτικού αποπροσανατολισμού και ασταθούς βηματισμού, που οφείλονταν εν μέρει στην κυβερνητική φθορά και εν μέρει στη απουσία συγκεκριμένης πολιτικής στόχευσης και στρατηγικής πορείας του κόμματος, μετά από τον αιφνιδιασμό των διαδοχικών εκλογικών ανεπιτυχιών. Η σκυτάλη κατόπιν περνά στον νικητή της Κυριακής, ο οποίος μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οφείλει να φέρει εις πέρας την «λαϊκή» εντολή. Να ξεκινήσει τη «νέα πορεία» του κόμματος, που θα μετασχηματίσει την Νέα Δημοκρατία, σε ένα κόμμα με σύγχρονες δομές, ανοιχτή δημοκρατική λειτουργία, ώστε να εκφράζει και να εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί και πρέπει να ξαναγίνει ένας πολιτικός φορέας πρωτοπόρος και εξωστρεφής. Ένας πολιτικός οργανισμός ανοιχτός σε νέες ιδέες. Μια ελκυστική εναλλακτική πρόταση, την οποία οι ψηφοφόροι είναι βέβαιο, πως θα εκτιμήσουν θετικά και θα της δώσουν προοπτική επανόδου στην εξουσία. Και αν η σημερινή κυβέρνηση δεν αλλάξει πορεία στην πολιτική που εφαρμόζει, θα έχουμε δώσει τις απαντήσεις που πρέπει. Πως δηλαδή η παράταξή μας παραμένει μια μεγάλη και ισχυρή πολιτική φιλοευρωπαϊκή δύναμη, που αποτελεί αξιόπιστη κυβερνητική λύση και μπορεί μέσα από τη ριζική της ανανέωση να προσφέρει διέξοδο στα αδιέξοδα, που έχει δημιουργήσει στη χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ..