Νέα Δημοκρατία- νέα κοινωνική συμφωνία 

Νέα Δημοκρατία- νέα κοινωνική συμφωνία 

Νέα Δημοκρατία- νέα κοινωνική συμφωνία 

Αύριο ολοκληρώνεται μια μακρά εσωκομματική προεκλογική περίοδο για τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα, η αυριανή μέρα, είναι η αφετηρία μιας νέας εποχής για την παράταξη.

Στην πρώτη εκλογική διαδικασία της 20ης  Δεκεμβρίου, η προσέλευση των πάνω από 400.000 μελών και φίλων της Ν.Δ., απέδειξε ότι η βάση της παραμένει δυνατή και συνεπής, παρ’ όλες τις δύσκολες μνημονιακές καταστάσεις που βίωσε και βιώνει.

Περίμεναν καρτερικά να ψηφίσουν για νέο αρχηγό, υποδεικνύοντας έτσι το δρόμο της ενότητας, της σύμπνοιας, της αξιοπρέπειας.  Αποδείχνοντας  ταυτόχρονα την πίστη, ότι την αλλαγή και την ελπίδα στην Ελλάδα και στη ζωή τους, μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να την επιφέρει.

Ένα, επίσης κυρίαρχο μήνυμα που έστειλαν οι συμμετέχοντες, είναι η πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κεντροδεξιού χώρου, που πρέπει να έχει η παράταξη.   Δηλαδή η προσπάθεια, που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα, για την ανασυγκρότηση του κόμματος, να εστιάσει στη συγκρότηση μιας πλατιάς κοινωνικής πλειοψηφίας, εκατέρωθεν του μεσαίου χώρου, παρόμοια με εκείνη που το 2004, οδήγησε στην εξουσία τη Ν.Δ. με τον Κώστα Καραμανλή.

Έτσι και τώρα οι πολίτες, κατατάσσοντας στις δύο πρώτες θέσεις τους  Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, έδειξαν τον πολιτικό προσανατολισμό, που θα καταστήσει την παράταξη, ηγέτιδα της κεντροδεξιάς.

Από τη Δευτέρα λοιπόν η ελληνική κοινωνία, θα έχει στραμμένα τα μάτια της αλλά και τις ελπίδες της, στο νέο Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, περιμένοντας απ’ αυτόν να αναλάβει πρωτοβουλίες πολιτικές, οργανωτικές, κοινωνικές και να την βγάλει από την απόγνωση, την αβεβαιότητα και το σκοτεινό μέλλον, που σήμερα βλέπει μπροστά της.

Τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας, από την επομένη θα περιμένουν άμεσες ενέργειες, ώστε η ανασυγκρότηση της παράταξης να γίνει τάχιστα.  Να απομακρυνθεί κάθε ίχνος εσωστρέφειας και με νέο, ουσιαστικό, εφικτό  προγραμματικό λόγο, να προσφέρει στην κοινωνία αξιόπιστη, σοβαρή και αξιοπρεπή εναλλακτική, έναντι της  ερασιτεχνικής, ανίκανης, κάλπικης αριστερής κυβέρνησης, που δημιούργησε την τραγική σημερινή πραγματικότητα.

Η κεντροδεξιά παράταξη, οφείλει να επαναφέρει το συγκριτικό της πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλο από το ανθρώπινο κοινωνικό της πρόσωπο.

Οφείλει να σκύψει και να αφουγκραστεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών, τις ανησυχίες τους και να αποδείξει ότι είναι δίπλα σε όλους, αλλά κυρίως στους μεσαίους και τους αδύνατους.

Ο νέος Πρόεδρος πρέπει να βρει το δρόμο που θα οδηγήσει την παράταξη,  για να ξανασυναντηθεί με τους πολίτες και να τους πείσει, ότι τους νιώθει, τους νοιάζεται και είναι δίπλα τους . Τότε θα αρχίσει και η κοινωνία να μας ακούει. Πρέπει δηλαδή, πρώτα να κερδίσουμε την ελληνική κοινωνία που δεινοπαθεί,  για να κερδίσουμε στη συνέχεια και τις εθνικές εκλογές και να οδηγήσουμε τη Χώρα σε ασφάλεια, ηρεμία και πρόοδο.

Το ξεκίνημα του νέου έτους, σημαίνει νέα αρχή για όλους μας και για τη Νέα Δημοκρατία  σηματοδοτεί την αρχή μιας καινούργιας φωτεινής σελίδας στην ιστορία της, μιας νέας νικηφόρας πορείας.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας