Εκδόσεις αφιερωμένες στον Μακαριστό Κύριλλο

Εκδόσεις αφιερωμένες στον Μακαριστό Κύριλλο

Εκδόσεις αφιερωμένες στον Μακαριστό Κύριλλο

Σε μια καλαίσθητη έκδοση, αφιερωμένη στον Μακαριστό Κύριλλο με τίτλο «Άγιος Σεραφείμ» προχώρησε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του και την προσφορά του.

Το έντυπο, που διανεμήθηκε χθες στους πιστούς που παραβρέθηκαν στο ετήσιο μνημόσυνο στο Μητροπολιτικό Ναό, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: πρόλογο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Τιμοθέου που μιλά για τον ευγενή, απλό και ακούραστο εργάτη του Ευαγγελίου και της αρχιερατικής διακονίας, κυρό Κύριλλο, τον επικήδειο λόγο που εκφώνησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, «πλούσιο» φωτογραφικό υλικό και άρθρα για τη ζωή και το έργο του που επιμελήθηκαν ο Αρχ. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Στάμος, ο πρωτοπρ. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, ο Δημήτριος Γόνης, ομ. Καθηγητής Θεολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών κ.α.

Να αναφέρουμε πως στη μνήμη του Μακαριστού Κυρίλλου είναι αφιερωμένη και η έκδοση (τσέπης) του ημερολογίου του 2016, της Ιεράς μας Μητρόπολης, «…για να έχουμε ζωντανή την ανάμνησή του», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεος.

SHARE