Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την έκπληξη και είναι ο νέος πρόεδρος της...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την έκπληξη και είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την έκπληξη και είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη με 53% έναντι 47%, δίνουν οι εκλογολόγοι στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη όσο περνά η ώρα και όσο ενσωματώνονται τα αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 69% της επικράτειας, ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 51,2% έναντι 48,8% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η ροή των αποτελεσμάτων δείχνει τάση για περαιτέρω άνοιγμα της ψαλίδας καθώς ενσωματώνονται σταδιακά τα μεγάλα εκλογικά τμήματα της Αττικής και της Κεντρικής Μακεδονίας. Η εξέλιξη δείχνει ότι ο κ. Μητσοτάκης ανέτρεψε τα προγνωστικά και θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση θα πρόκειται για μια μεγάλη νίκη του αουτσάιντερ έναντι του φαβορί, μια μεγάλη ανατροπή από την πλευρά του Κ. Μητσοτάκη που μπορεί να αλλάξει ριζικά το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο στη Νέα Δημοκρατία αλλά και γενικότερα.

Στο 56% και ενώ περίμεναν τις ψήφους από την Αττική ο κ. Μητσοτάκης ελάμβανε ποσοστό 50,5% έναντι 49,47%. Μετά τη 10 το βράδυ η διαφορά ήταν 51,2% έναντι 48,8%. Στο 53,2% έναντι 46,8% η τελική πρόβλεψη στο επιτελείο Κυριάκου Μητσοτάκη με την Αττική να του δίνει το μεγάλο προβάδισμα.

Στο επιτελείο του επικρατεί μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμός καθώς όσο περνά η ώρα μεγαλώνει και η διαφορά από τον κ. Μεϊμαράκη.

Τη νίκη στον κ. Μητσοτάκη έχουν δώσει, σύμφωνα με τους επιτελείς του, η Α” και Β” Θεσσαλονίκης και Λάρισα, Αττική. Εχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα ψήφισε τον κ. Μητσοτάκη παρά το γεγονός ότι εκεί είναι ισχυρός ο Κ. Καραμανλής που στηριξε τον Β. Μεϊμαράκη.

Συγχαρητήρια από τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Συγχαρητήρια στον «ΝΕΟ» πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μέσω Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας, γνωρίζοντας τον νικητή των εσωκομματικών εκλογών του κόμματος, χωρίς, ωστόσο, να τον κατονομάζει.

«Συγχαρητήρια στο ΝΕΟ Πρόεδρο! Από αύριο όλοι μαζί θα δουλέψουμε σκληρά για μια μεγάλη, ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Νέα Δημοκρατία!», «τιτίβισε» ο περιφερειάρχης.

Λίγο μετά ήταν πιο ξεκάθαρος κι έδινε συγχαρητήρια στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Συνεργάτες του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας έλεγαν ότι η εικόνα που έχουν από την ροή των αποτελεσμάτων που υποδέχονται, δείχνει καθαρή νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το θρίλερ

Το θρίλερ πάντως ξεκίνησε από τα πρώτα αποτελέσματα. Περίπου στο 20% φαινόταν ότι η διαφορά ήταν γύρω στις 5 μονάδες με τον Β. Μεϊμαράκη να προηγείται. Τα αποτελέσματα αργότερα, στο 30% και από εκλογικά κέντρα της επαρχίας έδειχναν ότι η διαφορά ήταν 52% – 47% και όλοι μιλούσαν για ντέμπι μέχρι το βράδυ καθώς το αποτέλεσμα θα κριθεί από τις ψήφους στις αστικές περιοχές. Οσο περνούσε η ώρα η ψαλίδα έκλεινε και γύρω στις 9 η διαφορά ήταν 51% – 49%, ωστόσο, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το ρεύμα υπέρ του Κ. Μητσοτάκη ήταν καθαρό, αλλά κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει το αποτέλεσμα.

Το θρίλερ της καταμέτρησης στην Επικράτεια 

Στο 69%

Μητσοτάκης 51,2%
Μεϊμαράκης 48,8%

Στο 55%

Μεϊμαράκης 49,5%
Μητσοτάκης 50,5%

Στο 53%
Μεϊμαράκης 49,7%
Μητσοτάκης 50,3%

Στο 50,82%
Μεϊμαράκης: 49,82%
Μητσοτάκης: 50,15%

Στο 48%
Μεϊμαράκης: 50,1%
Μητσοτάκης: 49,9%

Στο 46%
Μεϊμαράκης: 50,5%
Μητσοτάκης: 48,8%

Στο 39%
Μεϊμαράκης: 51,2%
Μητσοτάκης: 48,8%

Στο 38%
Μεϊμαράκης: 51,7%
Μητσοτάκης: 48,3%

Στο 31%
Μεϊμαράκης: 52,5%
Μητσοτάκης: 47,5%

Στο 27%
Μεϊμαράκης: 53%
Μητσοτάκης: 46%