Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Κυρίλλου

Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Κυρίλλου

Σε κλίμα συγκίνησης το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Κυρίλλου

Σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης τελέστηκε σήμερα το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης, το ετήσιο μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτη πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Κυρού Κυρίλλου.

Να θυμίσουμε πως εκοιμήθη το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, καθώς αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας και αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μην λείψει από το ποίμνιό του.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ και συλλειτούργησε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο και  τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ρεντίνης κ.κ. Σεραφείμ, μαζί με πατέρες, ενώ ακολούθως τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση.

Κυριλλος (3)

Παρών ήταν ο Βουλευτής ΝΔ κ. Κώστας Τσιάρας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ορέστης Ψαχούλας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας, οι πρώην Βουλευτές κ. Σπύρος Ταλιαδούρος και κα. Ασημίνα Σκόνδρα, η αδελφή του Μακαριστού Κυρίλλου με την οικογένειά της και πλήθος πιστών.

Κυριλλος (7)

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ μίλησε με «ζεστά» λόγια για τον Μακαριστό Κύριλλο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν άνθρωπος του φωτός, με ήθος, καρτερία, ήταν άνθρωπος με πολλά χαρίσματα, τον οποίο γνώριζε προσωπικά από το 1960, όπου φοιτούσαν μαζί στο Γυμνάσιο Καρδίτσας.

Ο Ποιμενάρχης μας κ.κ. Τιμόθεος τόνισε πως το πέρασμα του Μακαριστού Κυρίλλου από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, ήταν πέρασμα αγάπης και προσφοράς.

«Πρόσφερε το «είναι του» ολόκληρο, ενώ ήξερε να διαχειρίζεται τις ψυχές των ανθρώπων» δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο διάστημα που έζησαν μαζί.

«Τους έξι μήνες που ζήσαμε μαζί , ήταν καθοριστικής σημασίας για μένα. Ήταν περίοδος ανάπαυσης για μένα, καθώς δεν υπήρξε απόφασή μου ή κίνησή μου που να μην συμφωνούσε, να μην με συμβούλευε…

Ήταν ο άνθρωπος που με στερέωνε με το χαμόγελό του και έτσι ήξερα πως δεν κάνω λάθος.

Ευγνωμονώ τον Τριαδικό Θεό που τον έφερε κοντά μου. Αιωνία του η μνήμη».

Κυριλλος (1)

Κυριλλος (2)

Κυριλλος (8)

Κυριλλος (5)

Κυριλλος (6)

SHARE