Εκδήλωση ΤΕ πόλης Καρδίτσας ΚΚΕ και ΤΟ Καρδίτσας ΚΝΕ...

Εκδήλωση ΤΕ πόλης Καρδίτσας ΚΚΕ και ΤΟ Καρδίτσας ΚΝΕ για παιδιά και νέους γονείς

Εκδήλωση  ΤΕ πόλης Καρδίτσας  ΚΚΕ και  ΤΟ Καρδίτσας ΚΝΕ  για παιδιά και νέους γονείς

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή γονιών και παιδιών παρουσιάστηκε την Κυριακή 10 Γενάρη η θεατρική παράσταση «ΟΡΝΙΘΟΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑ» παιγμένη από μικρά παιδιά. Το έργο, είναι μια διασκευή του βιβλίου «ΚΟΤΟΑΠΟΣΤΟΛΗ» της συγγραφέως παιδικών βιβλίων Εύης Κοντόρα. Την εκδήλωση οργάνωσαν η ΤΕ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ και η ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ.
Η Γραμματέας της ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ Χρυσούλα Καραίσκου μετά το καλωσόρισμα και τις ευχές για τη νέα χρονιά μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Η εκδήλωση, έχει σκοπό να προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς, δημιουργίας, συλλογικότητας και χαράς στα παιδιά και στους μεγάλους. Επιδιώκουμε και μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να αναδείξουμε τόσο τα διαχρονικά μηνύματα της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης αλλά κυρίως να συμβάλλουμε στην καλλιέργεια του αντιπολεμικού πνεύματος στα παιδιά, να μπορέσουν να προσεγγίσουν μέσα από την τέχνη, την κίνηση, το κείμενο και βεβαίως με τη κατάλληλη παιδαγωγική στήριξη, ιδέες που την εποχή μας είτε αποσιωπώνται είτε αφυδατώνονται από τις δομές της επίσημης ταξικής πολιτείας. Επιδιώκουμε επίσης τέτοιου είδους πρωτοβουλίες να αγκαλιαστούν όχι μόνο από τους κομμουνιστές αλλά από τον καθένα που βιώνει τη σαπίλα της δαπανηρής ψυχαγωγίας που του προσφέρεται από τους εμπόρους των κενών πολιτιστικών αξιών. Θέλουμε να αναδείξουμε πως είναι εφικτό και επιβεβλημένο οι γονείς να απαιτήσουν για τα παιδιά τους ποιοτική ψυχαγωγία που δεν θα κοστίζει.
Η κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα γίνεται δραματική για τα νέα ζευγάρια με τα σοβαρά ελλείμματα στη δουλειά, στο μεροκάματο, στο μισθό και στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Σε μια εποχή που οι ανάγκες της οικογένειας είναι στο ύψος του 21ουαιώνα, αυτή τη στιγμή γυρνάμε πίσω.
Τα νέα ζευγάρια θέλουν το παιδί τους, να φτάσει μέχρι το Πανεπιστήμιο, να το εξασφαλίσουν μια καλή ζωή. Σαν ΚΚΕ θεωρούμε πως δεν καταργείται το ατομικό καθήκον, η ατομική ευθύνη, ο τρόπος που θα κάνει το καθήκον του απέναντι στο παιδί.
Όμως σήμερα η μεγαλύτερη ευθύνη είναι να παρέμβεις, να βάλεις φρένο σ” αυτή την κατάσταση και να την αλλάξεις. Τα νέα ζευγάρια δεν έχουν άλλη επιλογή. Δεν λέμε ότι είναι εύκολο, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Τα νέα ζευγάρια χωρίς να παραιτούνται απ” τον καθημερινό αγώνα πρέπει να φιλοδοξήσουν στην επαναστατική αλλαγή. Και μόνο τότε μπορείτε να είστε και καλή μάνα και η οικογένεια παρά τις δυσκολίες να αποκτήσει και ένα νόημα.
Σαν ΚΚΕ διεκδικούμε ολοκληρωμένα μέτρα και υποδομές, που ανατρέπουν τα αντικειμενικά εμπόδια, που υπάρχουν σήμερα στα νέα ζευγάρια να οργανώσουν τη δική τους ζωή με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις. Οι νέοι και οι νέες πρέπει να αποφασίζουν ελεύθερα πότε θα αποκτήσουν οικογένεια, σε ποια ηλικία θα την αποκτήσουν, πότε και πόσα παιδιά θα κάνουν. Απαιτούνται μέτρα που στηρίζουν την οικογένεια.»

ΤΕ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 10-1-2016 (2) ΤΕ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 10-1-2016 (4) ΤΕ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 10-1-2016 (5) ΤΕ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ-ΘΕΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (1) ΤΕ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ-ΤΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΝΕ-ΘΕΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (2)
Στη συνέχεια ο Στέλιος Σαριδάκης μέλος της Τε Πόλης και μέλος Γραμματείας Καρδίτσας του ΠΑΜΕ ενημέρωσε για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και τα σημεία του που διαλύουν τα όποια δικαιώματα είχαν μείνει για τους νέους. Τέλος κάλεσε τα νέους γονείς να παλέψουν για να μην γίνει νόμος αυτό το έκτρωμα και να συνταχτούν με το ΠΑΜΕ στις αγωνιστικές κινήσεις που ετοιμάζει.
Τα μικρά παιδιά πραγματικά με πολύ χαρά και κέφι παρουσίασαν την θεατρική παράσταση που είχαν ετοιμάσει. Να σημειωθεί ότι πριν ομάδα νέων της ΚΝΕ απασχόλησε τα παιδιά δημιουργικά.
Η ΤΕ Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ και Η ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ, θέλει να ευχαριστήσει το δήμο Καρδίτσας για την παραχώρηση του χώρου του ΚΑΠΗ, την διοίκηση και το προσωπικό του ΚΑΠΗ που βοήθησαν την προσπάθεια αυτή, τις παιδαγωγούς που δούλεψαν με πολύ μεράκι για να πραγματοποιηθεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα, την ζωγράφο Μάρθα Μακρή για τον σχεδιασμό των σκηνικών και των κοστουμιών της παράστασης, τους γονείς που στήριξαν με πολύ χαρά αυτή την προσπάθεια και τέλος και πάνω από όλους τα παιδιά που με πολύ κόπο έμαθαν τους ρόλους και έπαιξαν με κέφι στην παράσταση.

SHARE