Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που μας ξεκληρίζει

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που μας ξεκληρίζει

Του Γιάννη Τσιούτρα, μέλος του ΔΣ της ΕΟΑΣΚ

Συνάδελφοι αγρότες, χρόνια τώρα βιώνουμε την άγρια επίθεση που γίνεται στο εισόδημά μας από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις και η ΕΕ με την ΚΑΠ, που πλέον μας έφτασαν ή μας φτάνουν στο σημείο να μην μπορούμε να επιβιώσουμε, εμείς και οι οικογένειές μας, να μην μπορούμε να καλλιεργήσουμε τη γη και να παράγουμε.

Από τη μια μεριά και στα πλαίσια της ΕΕ μέσω της ΚΑΠ έχουμε απανωτές περικοπές στις ενισχύσεις, καλλιέργειες σταμάτησαν να υπάρχουν, περιορισμοί και ποσοστώσεις μας έκαναν να είμαστε ελλειμματικοί ως χώρα σε αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και να εισάγουμε σχεδόν τα πάντα, ενώ θα μπορούσαμε να τα καλλιεργούμε στον τόπο μας, με συνέπεια να χάνει η ελληνική οικονομία δισεκατομμύρια ευρώ και οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι να ξεκληρίζονται.

Από την άλλη και στα πλαίσια των μνημονίων, που ψήφισαν τα κόμματα που συμφωνούν σε αυτές τις πολιτικές, μας επιβαρύνουν μέσω: της φορολογίας, που θα φτάσει το 26 % και την προκαταβολή φόρου στο 100%, του ασφαλιστικού που στην «καλύτερη περίπτωση» χωρίς εισόδημα θα πληρώνουμε 1500 € το χρόνο, άρα το ανδρόγυνο θα πληρώνει το λιγότερο 3000 € το χρόνο και ανάλογα με το φορολογητέο εισόδημα θα αυξάνει (το 2019 θα πληρώνει το 27,45% του εισοδήματός του), αν δε προσθέσουμε τον ΕΝΦΙΑ και τα κάθε είδους χαράτσια, τα χρήματα που μας χρωστάνε και δεν μας τα δίνουν, δεν θα μας έχει μείνει τίποτα στο τέλος, ούτε για να ζήσουμε.

Ταυτόχρονα δίνουν προνόμια και φοροαπαλλαγές στους μεγαλέμπορους, στους εφοπλιστές, στους εργοστασιάρχες, στους εκκοκκιστές, στις τράπεζες κλπ για να αυξάνουν τα κέρδη τους σε βάρος μας και ας ματώνουμε με τον κόπο μας εμείς για να παράγουμε και να καλλιεργούμε τη γη, ώστε να υπάρχει παραγωγή. Έτσι η γη και η παραγωγή θα συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια και εμείς θα γίνουμε πάλι κολίγοι, όπως οι πρόγονοί μας.

Φτάνει πια, ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε, να μην περάσουν τα νέα μέτρα κυβέρνησης και ΕΕ. Να κλείσουμε τα αυτιά μας στην προπαγάνδα της κυβέρνησης. Να μην παρασυρθούμε από τις νέες πανελλαδικές συντονιστικές που ξεφυτρώνουν το τελευταίο διάστημα σαν μανιτάρια και έχουν αιτήματα ενάντια στο συμφέρον μας.

Μαζί με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τις αγωνιστικές Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, την ΕΟΑΣΚ, τους Αγροτικούς Συλλόγους, να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.

Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός, όλοι μαζί στον αγώνα, όλα τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και σε ότι συναποφασίσουμε. Να συμμετέχουμε στη δημιουργία του μπλόκου στην εθνική οδό.

Όσο μεγαλύτερη θα είναι η συμμετοχή, τόσο περισσότερες θα είναι οι πιθανότητες να κερδίσουμε. Ξέρουμε επίσης πως μόνοι μας δεν γίνεται να έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στον αγώνα, γι’ αυτό ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός και με τα άλλα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τις ίδιες πολιτικές. Στη συμμαχία είναι η δύναμή μας. Ότι έχει κατακτηθεί ή έχει αποκρουστεί ως τώρα, έγινε μέσα από σκληρούς αγώνες.

Σήμερα και ώρα 11.00 πμ να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των χωριών στη σύσκεψη της Ομοσπονδίας στην αίθουσα της ΤΕΔΚ.

SHARE