Προθερμαίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Καρδίτσας

Προθερμαίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Καρδίτσας

Προγραμματίζουν κάθοδο στην Εθνική Οδό την ερχόμενη εβδομάδα

Προθερμαίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της Καρδίτσας

Τα τρακτέρ τους προθερμαίνουν οι αγρότες της Καρδίτσας, ενόψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζουν για την ερχόμενη εβδομάδα, ενάντια στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη που διοργάνωσε σήμερα η ΕΟΑΣΚ, παρουσία αγροτικών συλλόγων του νομού, στην αίθουσα της ΠΕΔ,  συζητήθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο και τονίστηκε πως μόνη διέξοδος είναι ο αγώνας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλης Μπούτας τόνισε πως ήδη στις πλατείες των χωριών βρίσκονται 600 τρακτέρ και κάλεσε σε συστράτευση όλους όσοι μέχρι σήμερα δεν συμμετέχουν.

Πιθανή ημερομηνία καθόδου στην Εθνική Οδό είναι η 21η Γενάρη, ή η 22η Γενάρη. Η ακριβής ημερομηνία και το σημείο του μπλόκου, θα αποφασιστούν από κοινού τις επόμενες ημέρες με τις Ομοσπονδίες των αγροτών των Τρικάλων και της Λάρισας.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Μπούτας οι επιλογές για το σημείο που θα επιλέξουν να «καταλάβουν» οι αγρότες είναι τέσσερις. Είτε τα Τέμπη, είτε ο κόμβος της Νίκαιας στη Λάρισα, είτε οι Μικροθήβες, είτε η Λαμία.

Ωστόσο, οι αγρότες της Καρδίτσας έχουν το βλέμμα στραμμένο … στη Νίκαια, καθώς όπως είπαν, επρόκειτο για γνώριμο μέρος.

__________ 2 __________ 3 __________ 4 __________ 5

Τέλος, ο κ. Μπούτας συνέστησε στον αγροτικό κόσμο να μην φοβάται. «Δεν μας κλείνουν φυλακή, ότι ίσχυε στο παρελθόν, ισχύει και τώρα. Προσπαθούν να σπείρουν τον πανικό…» σημείωσε.

Νωρίτερα, το προεδρείο της ΕΟΑΣΚ έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και αντάλλαξε ευχές με τους αγρότες για το 2016. Το φλουρί βρήκε ο Γραμματέας της ΕΟΑΣΚ κ. Κώστας Τζέλλας.