Δ. Κουτσούμπας: «Aιτία πολέμου» το ασφαλιστικό

Δ. Κουτσούμπας: «Aιτία πολέμου» το ασφαλιστικό

Δ. Κουτσούμπας: «Aιτία πολέμου» το ασφαλιστικό

Σε μαζική αντίδραση ώστε να μην φτάσει καν στη Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάλεσε τον κόσμο ο γενικός γραμματέας τουΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αλλά και αν αυτό τελικά μπει σε διαδικασία ψηφοφορίας να μην περάσει.

Ο κ. Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον ρ/σ «ΒΗΜΑ FM», με αφορμή τα μέτρα της κυβέρνησης «που πλήττουν βάναυσα τον λαό» υλοποιώντας το Τρίτο Μνημόνιο που επίσης ψήφισε η κυβέρνηση, και χαρακτηρίζοντας το Ασφαλιστικό «αιτία πολέμου», κάλεσε τον κόσμο «να αντιδράσει με ακόμα πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο και με αγώνες που να έχουν συνέχεια και να μην είναι ντουφεκιές στον αέρα».

Ειδικά για το Ασφαλιστικό, είπε ότι «καταρχήν πρέπει να αλλάξει άρδην, όλο το νομοθετικό πλαίσιο που υπάρχει και έχει ψηφιστεί, διότι για το θέμα της βιωσιμότητας, παρότι είναι υπαρκτό έτσι όπως έχει γίνει, ευθύνονται συγκεκριμένοι. Δεν ευθύνονται οι μισθωτοί, οι εργαζόμενοι που έχουν πληρώσει μια ζωή και είναι οι μόνοι που έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους και τη δουλειά τους.»

Ανέφερε ότι τμήματα της εργοδοσίας, όπως και το κράτος δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, προσθέτοντας ότι «όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι από το 1992, εν ονόματι της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού, ξεκίνησαν».

Aκολούθως ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, τόνισε ότι το κόμμα του έχει πρόταση και μάλιστα ενταγμένη σε συνολική στρατηγική, αυτή της λαϊκής εξουσίας με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, το οποίο και θα καταστήσει δυνατό τον σχεδιασμό συνολικά της κοινωνικής ασφάλισης με πλήρη κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να ψηφιστεί το Ασφαλιστικό, λέγοντας, «πιστεύω πως μάλλον ναι και αν του λείψουν ορισμένοι πιστεύω πως θα βρεθούν πρόθυμοι, γιατί είναι συνολικότερος σχεδιασμός και θα στηριχθεί. Αν ο κόσμος ξεσηκωθεί δεν θα είναι εύκολο να το περάσει, θα έχει αλλεπάλληλες, αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Εμείς λέμε ο κόσμος να παλέψει να μην τολμήσει καν να το φέρει, να το μπλοκάρει πριν έρθει στην Βουλή αυτό το νομοσχέδιο. Εάν το φέρει να μην ψηφιστεί στη Βουλή ούτε από τους 153, ούτε από τους 203 που μπορεί να βρει. Και βεβαίως γι” αυτή του την επιλογή μετά εάν περάσει να το πληρώσει και πολιτικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για να έχει και αποτελέσματα».