Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ιμβρίων ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Σιούφας

Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ιμβρίων ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Σιούφας

Επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ιμβρίων ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Σιούφας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ΙμβρίωνΕλλάδος με απόφασή του ανακήρυξε τον Δημήτριο Γ. Σιούφα πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου. Κατά την ανακήρυξή του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πάρις Ασανάκης ανέφερε: 

«Η σημερινή ανακήρυξη του Δημήτρη Σιούφα ως Επίτιμου Μέλους του Συλλόγου μας χαρακτηρίζεται  από το στοιχείο της διαχρονικότητας. Η εξαιρετική προσφορά του τιμωμένου στην υπόθεση της Ίμβρου ξεκινά από την περίοδο 1992-1993, με την ιδιότητα του τότε Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και ΚοινωνικώνΑσφαλίσεων.

Το ενδιαφέρον του για την Ίμβρο παραμένει αμείωτο, όπως επιβεβαιώνεται την εποχή που εκλέγεται Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, από το 2007 μέχρι και το 2009. Παρέχοντας την πλήρη και αμέριστη κάλυψή του στην τότε αρμόδια Αντιπρόεδρο Έλσα Παπαδημητρίου, όπως η ίδια επανειλημμένα μας είχε αναφέρει, βάζει και αυτός το λιθαράκι του στο μεγαλύτερο διαχρονικά επίτευγμα της κοινοβουλευτικής διπλωματίας της Βουλής των Ελλήνων, που συνιστά το Ψήφισμα 1625/2008 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ίμβρο και την Τένεδο, το οποίο υιοθετήθηκε τον Ιούνιο του 2008 στο Στρασβούργο με θετικές ψήφους και Τούρκων εθνικών βουλευτών. Στη συνέχεια και παρά το γεγονός ότι είχε αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική δράση, παρακολούθησε από την πρώτη στιγμή με ζωηρό ενδιαφέρον την προσπάθεια για την επαναλειτουργία του σχολείου, και δεν δίστασε να θέσει στις υπηρεσίες της υπόθεσης το αδιαμφισβήτητο κύρος του και το βαθύ σεβασμό που έτρεφαν στο πρόσωπό του όλοι οι συνομιλητές τουανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, σε καθεμιά από τις ουκ ολίγες φορές που γινόταν κοινωνός της κατάστασης απόγνωσης στην οποία περιήλθαμε σε κρίσιμες φάσεις του εγχειρήματος.

Είναι τέλος πλέον ή βέβαιο ότι στο μακρό δρόμο της στήριξης της λειτουργίας των σχολείων της Ίμβρου αλλά και της γενικότερης υπόθεσης της Ίμβρου, οι γνώσεις, η εμπειρία αλλά και το κύρος του θα μας είναι απαραίτητα.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από εισήγηση του Προέδρου του, αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους στον πρώην Υπουργό και πρώην Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτριο Σιούφα για τη διαχρονική προσφορά του στην αναγέννηση της Ίμβρου».

Η αντιφώνηση του πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρη Σιούφα, μετά την ανακήρυξή του ως επίτιμου μέλους του Συλλόγου Ιμβρίων:

“Σας ευχαριστώ για τη τιμή που μου κάνατε να είμαι από σήμερα και εγώ Ίμβριος.

Σας ευχαριστώ για τη χαρά που μου δίνετε αποδεικνύοντας ότι ο Ελληνισμός, από όπου και αν προέρχεται, δεν ξεχνά τις ρίζες του, αγωνίζεται και νοιάζεται γι’ αυτές.

Σας ευχαριστώ για τη συγκίνηση που όλοι αισθανόμαστε βλέποντας τη σταδιακή επάνοδο συμπολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς στη γη των προγόνων σας. Στους ναούς, τα σπίτια σας και τα σχολεία σας.

Ο δρόμος της επιστροφής είναι μακρύς και επίπονος. Χρειάζεται αντοχή, καρτερία και υπομονή. Έπαυσε όμως να είναι κλειστός.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ τώρα στο έργο πολλών, στην Ελλάδα και αλλού, για να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής. Ακριβώς επειδή είναι ένα έργο, ένας αγώνας που συνεχίζεται. Θα αναφέρω όμως μια σπουδαία Ελληνίδα Πολιτικό, η οποία είναι διαχρονικά μαζί σας με τεράστια συμβολή, την πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Έλσα Παπαδημητρίου επί θητείας μου ως Προέδρου της Βουλής.

Όσο για μένα έπραξα, και μόνος και μετά πολλών και πρωτίστως με τον Πρόεδρό σας κ. ΠάριΑσανάκη, απλά το καθήκον μου απέναντι σε ένα μαρτυρικό αλλά ζωντανό και δυναμικό τμήμα του Ελληνισμού.

Και θα συνεχίσω να το πράττω με όλες μου τις δυνάμεις.

Σας ευχαριστώ και πάλι για τη τιμή, τη χαρά και τη συγκίνηση.

Καλή αντάμωση στη Ίμβρο!

Την Ίμβρο των Ελλήνων, την Ίμβρο σας, την Ίμβρο του Πατριάρχη σας, του Πατριάρχη μαςΠαναγιωτάτου κ.κ. Βαρθολομαίου”.

SHARE