Συνάντηση φορέων για το κτιριακό του Ειδικού σχολείου

Συνάντηση φορέων για το κτιριακό του Ειδικού σχολείου

Συνάντηση φορέων για το κτιριακό του Ειδικού σχολείου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10.01.2016 ευρεία σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Καρδίτσας με αντικείμενο συζήτησης το κτιριακό του Ειδικού Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου Καρδίτσας. Σ’ αυτήν πήραν μέρος οι βουλευτές του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, ο Δήμαρχος, αντιδήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι Καρδίτσας, μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, το προεδρείο του Συλλόγου ΑμεΑ, εκπρόσωποι του ΚΕΔΔΥ, ο Διευθυντής του Ειδικού σχολείου και η προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου.

Από προηγούμενη συνάντηση είχε καταστεί σαφές πως όλες οι ενέργειες γίνονται προς την κατεύθυνση της προσθήκης χώρων και αιθουσών στο υπάρχον διδακτήριο με την απαραίτητη αναβάθμισή του. Τη δε ευθύνη μελέτης και ολοκλήρωσης του φακέλου για να ενταχθεί το έργο σε πρόγραμμα υλοποίησης έχει ο Δήμος Καρδίτσας συνεπικουρούμενος από τις υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας.

Από την πλευρά του Συλλόγου μας κατατέθηκε γραπτή πρόταση για ένα σύγχρονο και λειτουργικό διδακτήριο που να καλύπτει τις ιδιαίτερες παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών ΑμεΑ. Η πρόταση του Δήμου ήταν για προσθήκη χώρων μεταξύ 250 και 320 τετραγωνικών μέτρων. Παρότι όλοι συμφώνησαν πως οι μαθητές ΑμεΑ δικαιούνται ένα νέο και σύγχρονο διδακτήριο, είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε ότι η πρόταση του Δήμου απέχει από τις πραγματικές ανάγκες και την προσέγγιση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παραμένουμε στη διάθεση του Δήμου Καρδίτσας ώστε να συμβάλλουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην υλοποίηση του έργου και θεωρούμε δεδομένο πως θα έχουμε την απαιτούμενη ενημέρωση τόσο εμείς όσο και οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Από το Δ.Σ.