Ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας

Ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας

Ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας

«Μέσα από τις τοπικές κοινωνίες και τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων περνά το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρειάζεται κοινή προσπάθεια» ήταν το μήνυμα του γεν. Γραμματέα της ΕΠΣ κ. Άρη Τσίρα και κεντρικού ομιλητή της ετήσιας εκδήλωσης.

Μεγάλη προσέλευση είχε η καθιερωμένη εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας στο Ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ».

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ανέφερε:

«Σεβασμιότατε,

Κύριε Πρόεδρε,

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

εύχομαι καλή χρονιά σε όλους,

Με μεγάλη μου χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας για να βρεθώ και εφέτος κοντά σας και να συμμετέχω στην όμορφη εκδήλωση σας. Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πρέπει να είναι δίπλα στις Ενώσεις και νομίζω ότι αυτό το έχω αποδείξει στην πράξη, στον ένα χρόνο που υπηρετώ το άθλημα από αυτό το αξίωμα. Όταν πριν από ένα χρόνο περίπου έπαιρνα την εντολή από μια πολύ μεγάλη συμμαχία Ενώσεων είχα πει ότι αναλαμβάνω έναν ρόλο ευθύνης, πάνω απ’ όλα, αλλά σίγουρα όχι μονόλογο. Δεν μου πάει ο ρόλος ενός Προέδρου που είναι κλεισμένος στο γραφείο του στην Αθήνα. Γι’ αυτό φρόντισα να είμαι σε διαρκή επικοινωνία με τις Ενώσεις και όποτε το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις μου να τις επισκέπτομαι και να ενημερώνομαι για τις δράσεις τους, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επειδή λοιπόν φροντίζω να μαθαίνω για τη δράση των Ενώσεων γνωρίζω πολύ καλά ότι η ΕΠΣ Καρδίτσας, αποτελεί πρότυπο Ενώσεως. Έχοντας πλούσια δράση, 85 ενεργά σωματεία,νοικοκυρεμένα οικονομικά, ενώ υλοποιεί καινοτόμες δράσεις Η Ένωση σας αξίζει επιπλέον συγχαρητηρίων, καθώς έχει αφιερώσει αυτή την εκδήλωση στα Τμήματα Υποδομών! Έχω πληροφορηθεί ότι το «Πρόγραμμα Εκκλησία – Ποδόσφαιρο- Σχολείο» σημειώνει εξαιρετική επιτυχία. Και θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω και τον Σεβασμιότατο για την υποστήριξη, αλλά και να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ανθρώπους της Ένωσης, για την ενημέρωση που κάνουν στα σχολεία, για το Διασχολικό Πρωτάθλημα που διοργανώνουν και τη διανομή αθλητικού υλικού, στην οποία συνεισφέρει και η ΕΠΟ. Όπως επίσης συνεισφέραμε στην επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος του Ενωσιακού Γηπέδου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να είναι πλήρως νομιμοποιημένο και να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Με την ολοκλήρωση του τάπητα και του γηπέδου 7χ7, δεν θα λείπει τίποτε από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου. Ως Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχουμε τηρήσει πλήρως τις δεσμεύσεις μας, ώστε μετά την αναμονή πολλών ετών, το πρόβλημα να φτάνει στη λύση του.

Φίλες και φίλοι,

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δέχεται πολλαπλές επιθέσεις. Δέχονται επίθεση οι άνθρωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου. Άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους σε αυτό το άθλημα χαρακτηρίζονται υποτιμητικά συλλήβδην βλαχοπρόεδροι και βλαχοδήμαρχοι. Οι άνθρωποι που κρατούν ζωντανό το ελληνικό ποδόσφαιρο με εθελοντική προσφορά σε αντίξοες συνθήκες. Και ο στόχος είναι να έλθουν στη θέση τους κάποιοι άλλοι, προφανώς ουρανοκατέβατοι για να διοικήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι σαν να λέμε ότι στον Ιατρικό Σύλλογο δεν θα μπορούν να εκλέγονται γιατροί. Δεν μπορείς όμως να διοικήσεις οτιδήποτε, αν δεν το γνωρίζεις σε βάθος και δεν το αγαπάς. Εμείς λοιπόν αγαπάμε το ποδόσφαιρο, και μέσα από την προσπάθειά μας, θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση. Θα αγωνιστούμε για τις αξίες μας, για την ποιοτική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου μας.

Από την Εθνική μας, που πρέπει να επιστρέψει στις επιτυχίες μέχρι τις Ερασιτεχνικές Κατηγορίες και τα Πρωταθλήματα Υποδομών.

Στον ένα περίπου χρόνο που βρίσκομαι στην Προεδρία της ΕΠΟ έχουμε πραγματοποιήσει μια σειρά από σημαντικά βήματα:

– Για τον θεσμικό εκσυγχρονισμό, με τους νέους κανονισμούς που καθιερώσαμε

– Για την δικαιοσύνη, με τον ορισμό τακτικών δικαστών στα όργανά μας

– Για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων παιχνιδιών, μέσα από τη συνεργασία με τη Σπορτραντάρ

– Για την ενίσχυση των Εθνικών μας Ομάδων και την προσπάθεια που κάνουμε για τη δημιουργία σύγχρονου και μόνιμου προπονητικού κέντρου

– Για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές, για την επιμόρφωση των προπονητών και των διαιτητών, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στις Ενώσεις

– Για τον εξορθολισμό της λειτουργίας της Ομοσπονδίας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Και συνεχίζουμε γιατί έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε! Πάμε μπροστά!

Με κατεύθυνση το ποδόσφαιρο της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης, το ποδόσφαιρο των ίσων ευκαιριών και της διαφάνειας, το ποδόσφαιρο των σύγχρονων όρων της αγοράς. Αυτό το ποδόσφαιρο ονειρευόμαστε, αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε, γι’ αυτό το ποδόσφαιρο θα αγωνιστούμε. Δεν θα πω περισσότερα, γιατί αυτή η εκδήλωση ανήκει στο καρδιτσιώτικο ποδόσφαιρο! Οι πρωταγωνιστές είστε εσείς! Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ούτως ή άλλως βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις Ενώσεις, με μοναδικό μέλημα το ποδόσφαιρό μας να ξεπερνά τα προβλήματα, να υιοθετεί τα καλά παραδείγματα και να αναπτύσσεται. Και θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε έτσι.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Θερμά Συγχαρητήρια σε όσους διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε!

Και εύχομαι σε όλους τους παράγοντες, τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές της περιοχής να έχουν καλή χρονιά, με υγεία και οικογενειακή ευτυχία.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων κκ Τιμόθεος, ο οποίος και ευλόγησε την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ κ Τοπολιάτης, ο Δήμαρχος Παλαμά, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νούσιος, Αντιδήμαρχοι των Δήμων Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου καθώς και εκπρόσωποι όλων των Σωματείων.

Στον σύντομο χαιρετσιμό του ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Κωνσταντίνος Νούσιος δήλωσε:

«Σεβασμιότατε, κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ, κύριε αναπληρωτή πρόεδρε της ΕΠΟ, κύριε Δήμαρχε Παλαμά συνάδελφοι της αυτοδιοίκησης, κύριε Πρόεδρε της ΕΠΣΚ, κύριε πρόεδρε του Συνδέσμου προπονητών, εκπρόσωποι των σωματείων της ένωσης, αγαπητοί διαιτητές και ποδοσφαιριστές, φίλες και φίλοι.

Με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας για να παραβρεθώ στη σημερινή εκδήλωση. Μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός χάρη στην προσπάθεια του Δ.Σ. της Ενώσεως. Η σημερινή μας παρουσία στο χώρο αυτό, έχει σκοπό την βράβευση των ομάδων που κατάφεραν να στεφθούν πρωταθλήτριες, των παικτών που διέπρεψαν με τις ικανότητές τους μέσα στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και των παραγόντων και εθελοντών που καταφέρνουν, αφιερώνοντας κόπο και χρόνο, να διατηρούν ζωντανές τις ερασιτεχνικές ομάδες, οι οποίες είναι το κύτταρο για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Δ.Σ. της ΕΠΣ Καρδίτσας καθώς και την Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν να διαδώσουν το ευ αγωνίζεσθαι και τις αρχές του ποδοσφαίρου στα παιδιά, με τις εποικοδομητικές εκδηλώσεις τους στα σχολεία της Καρδίτσας.

Η μαζική μας παρουσία σε αυτή την αίθουσα, αλλά και η αγάπη που δείχνει ο κόσμος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κάθε βδομάδα στα γήπεδα, πρέπει να δώσει σε όλους εσάς τη δύναμη να συνεχίσετε το έργο σας έτσι ώστε όλο και περισσότεροι νέοι να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Εκ μέρους και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, θα ήθελα να συγχαρώ το Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για την άψογη διοργάνωση και να ευχηθώ σε όλους σας καλή χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες στο τοπικό μας ποδόσφαιρο.

Σας ευχαριστώ πολύ.»

Την εκδήλωση χαιρέτισε με επιστολή του ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Κων/νος Τσιάρας αναφέροντας:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ.,

Ευχαριστώ θερμά για την ευγενική πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στην αποψινή εκδήλωση. Αν και θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή να είμαι παρών στην εκδήλωση, δυστυχώς λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων, εξαιτίας και της πρόσφατης ανάληψης της θέσης του Γ.Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα μπορέσω να είμαι μαζί σας.

Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα άθληση, διασκέδαση και πολιτισμός. Προϋποτίθενται συντονισμένες προσπάθειες για την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας, την εξάλειψη της βίας και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, που αποτελούν και το ελπιδοφόρο μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το έργο επομένως των διοικήσεων των τοπικών Ποδοσφαιρικών Ενώσεων καθίσταται ιδιαιτέρως κρίσιμο και η διοίκηση της ΕΠΣ Καρδίτσας δεν πρέπει να πτοηθεί από τις δυσκολίες και οφείλει να συνεχίσει την  προσπάθεια.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο μήνυμα μου, θα ήθελα να ευχηθώ με όλη μου την θέρμη, καλή χρονιά και καλή επιτυχία στην αποψινή εκδήλωσή σας.»

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Μανώλης Παλάσκας τόνισε:

«Σεβασμιωτατε

κ. Προεδρε της ΕΠΟ

κ. Αναπλ. πρόεδρε

κ. δήμαρχε

κ. περιφερειακέ σύμβουλε

κ. Διευθυντά της αστυνομικής διεύθυνσης Καρδίτσας

κ. Πρόεδρε του συνδέσμου Προπονητών

αγαπητοί εκπρόσωποι των σωματείων της Ένωσης,

έχω την τιμή να σας καλωσορίσω στην ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας.

Μια εκδήλωση που έχει καθιερωθεί τα τελευταία 5 χρόνια από την νυν διοίκηση και αποσκοπεί στη βράβευση των διακριθέντων της περσινής αγωνιστικής περιόδου.

Εγώ και οι συνάδελφοί μου βρισκόμαστε καθημερινά έμπρακτα δίπλα σε όλα τα σωματεία της δύναμής μας. Σήμερα κάνοντας απολογισμό μετά απο ένα χρόνο η σημερινή διοίκηση μπορεί να κοιτάζει στα μάτια τον καθένα απο σας.

Μπορούν άραγε να κάνουν το ίδιο όλοι αυτοί που εμφανίστηκαν πριν ενα χρόνο στην Καρδίτσα μαζί με όψιμους φίλους τους απο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη???

Δώσαμε και δίνουμε μεγάλο βάρος στα πρωταθλήματα υποδομής. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε το Διασχολικό Πρωτάθλημα και ταυτόχρονα υλοποιήσαμε μια καινοτόμα ιδέα, που έχει αποδοχή από όλη την Ελλάδα και είμαστε περήφανοι γι αυτο.

Το πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» σε συνεργασία με την Εκκλησία βρίσκεται σε εξέλιξη και έχουμε μοιράσει αθλητικό υλικό στα μισά σχολεία του Νομού. Δεσμευόμαστε η προσπάθεια αυτή να φτάσει ως το τέλος.

Σε ότι αφορά το χώρο της διαιτησίας έχουμε θέσει τον πήχυ ψηλά και αυτό φαίνεται από το υψηλό επίπεδο της τοπικής διαιτησίας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του συνδέσμου Προπονητών κ. Βασίλειο Τσιαμούλη και τα μέλη για την άρτια συνεργασιία που έχουμε και την συμβολή τους στη διοργάνωση των σχολών uefa – c και της σχολής αναθεώρησης ταυτοτήτων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες στην Καρδίτσα.

Για το ενωσιακό γήπεδο ευχαριστώ τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Αλεξάκο για την συνεργασία και την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν στο γήπεδο της Ένωσης από ανθρώπους που δεν αγαπούν την Καρδίτσα και δήθεν κόπτονται για το καλό του τοπικού ποδοσφαίρου και δημιουργούν συνέχεια προβλήματα. Όλοι πρέπει να σκύψουμε στο πρόβλημα που λέγεται ενωσιακό γήπεδο και μετά την αναφορά του Προέδρου της ΕΠΟ κ. Γκιρτζίκη, είμαι σίγουρος οτι θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα αποτελέσει ενα στολίδι για την Καρδίτσα.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω ακόμη μια φορά τον πρόεδρο της ΕΠΟ που μας τιμά με την σημερινή του παρουσία καθώς και να του ζητήσω να μεταφέρει τους θερμούς μας χαιρετισμούς στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος εύχομαι χρόνια πολλά, καλή χρονιά με υγεία και επιτυχίες σε όλα τα σωματεία.”

SHARE