Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ,δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα, σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει, στην πρόθεση ψήφου, 21,3 % και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 18%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 5,4% και τέταρτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

Προβάδισμα 3,7 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , στην πρόθεση ψήφου, δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη βουλή μπαίνουν πέντε κόμματα.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκετρώνει 23,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,9% και ακολουθούν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατική Συμπαράταξη) με 4,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,3%, το Ποτάμι με 2,2% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%. Ποσοστό 29% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει ή είναι αναποφάσιστοι ή θα ψηφίσουν Ακυρο/Λευκό.

Ειδικότερα τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:
Νέα Δημοκρατία: 23,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 19,9%
Χρυσή Αυγή: 4,6%
ΚΚΕ: 4,6%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 4,1%
Ένωση Κεντρώων: 2,7%
Λαϊκή Ενότητα: 2,3%
Ποτάμι: 2,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,1%
—————————–
Αλλο: 2,4%
Ακυρο/Λευκό: 7,6%
Δεν θα ψηφίσουν: 14,4%
Αναποφάσιστοι: 7,1%
ΔΑ: 2,4%

Στην παράσταση νίκης, προηγείται η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 42% έναντι 41% του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό», ο Αλ. Τσίπρας προηγείται του Κ. Μητσοτάκη με 22%, έναντι 20% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι το 32% των ερωτηθέντων απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση «κανένας».

Όσον αφορά στο έργο της κυβέρνησης, η συντριπτική πλειοψηφία (το 75% των ερωτηθέντων συνολικά και ειδικότερα 48% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές) έχει αρνητική άποψη και μόλις το 16% έχει θετική.

Επίσης, το 67% των ερωτηθέντων (37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ) έχει αρνητική γνώμη για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός, έναντι του 27% που έχει θετική γνώμη. Ωστόσο, η πλειονότητα των ψηφοφόρων φαίνεται ότι υποστηρίζει τις κυβερνήσεις συνεργασίας, με το 64% να είναι υπέρ και το 34% κατά.

Τέλος, το 84% των πολιτών πιστεύουν ότι είναι αναγκείες οι μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπιστεί η κρίση, ωστόσο, το 51% θεωρεί ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό πρέπει να καταψηφιστεί.

ΠΗΓΗwww.express.gr
SHARE