Στο ασφαλιστικό η πρώτη μάχη κυβέρνησης-Μητσοτάκη

Στο ασφαλιστικό η πρώτη μάχη κυβέρνησης-Μητσοτάκη

Καταψηφίζει και καταθέτει εναλλακτική πρόταση η ΝΔ

Στο ασφαλιστικό η πρώτη μάχη κυβέρνησης-Μητσοτάκη
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Στο πεδίο του ασφαλιστικού έχει ξεκινήσει η πρώτη μεγάλη μάχη κυβέρνησης- αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εκλογή τουΚυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Με τον κ. Μητσοτάκη να έχει ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης καταθέτοντας παράλληλα εναλλακτική πρόταση με μια νέα αρχιτεκτονική για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, από τη Συγγρού εξαπέλυσαν σφοδρά πυρά προς το Μέγαρο Μαξίμου, καταγγέλλοντας ότι το κοινωνικό κράτος που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτο.

Στη Συγγρού πάντως βλέπουν ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά με γοργούς ρυθμούς τις κινήσεις που έχει σχεδιάσει, για να μην χαθεί το μομέντουμ και να θέσει τη ΝΔ ξανά σε τροχιά εξουσίας.

Αισιοδοξία στα γαλάζια στελέχη, δίνουν οι πρώτες μετρήσεις μετά την εκλογή Μητσοτάκη, που καταγράφουν δημοσκοπική ανατροπή, με τη ΝΔ να περνά μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από πολλούς μήνες.

Στη δημοσκόπηση της ALCO για το Πρώτο Θέμα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίζεται να έχει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου 3,3 ποσοστιαίων μονάδων ενώ η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αυξάνεται στο 3,7% στη μέτρηση της METRON ANALYSIS για τα Παραπολιτικά.

«Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ κουβαλάει ιδεολογικά βαρίδια. Από τη μια είναι η προσωπική προσήλωσή του στο νεοφιλελεύθερο δογματισμό και από την άλλη η ακροδεξιά ρητορική και πρακτική όσων τον στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη στην Ημερησία.

Ο κ. Μητσοτάκης την εβδομάδα που έρχεται θα συνεχίσει τον κύκλο των επαφών, που ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, προγραμματίζοντας ραντεβού με τους εκπροσώπους των αγροτών και σωματείων των ελεύθερων επαγγελματιών.