Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει την βρώμικη δουλειά

Κάλεσμα σε λαϊκό ξεσηκωμό με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας την Κυριακή σε εκδήλωση του κόμματος στο ΣΕΦ.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι αποστολή της είναι να ολοκληρώσει τη βρώμικη, όπως είπε, δουλειά που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ έντονη κριτική άσκησε και στη Ν.Δ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει οριστικά ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση και τόνισε πως «η σφαγή στο Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμη», προσθέτοντας ότι τα πρωτοφανούς αγριότητας μέτρα αποτελούσαν κατευθύνσεις της ΕΕ από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και επισημαίνοντας ότι τα ίδια μέτρα στην κοινωνική ασφάλιση παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς ευρώ, και υλοποιούνται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ενώ χαρακτήρισε «κόμβο της αναδιάταξής του» την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ.

Έκανε λόγο για επιχείρηση επαναφοράς του κάλπικου διλήμματος «αριστερά-δεξιά», όπου «αριστερά» η σοσιαλδημοκρατία, η κεντροαριστερή αστική εκδοχή του μνημονιακού πλέον Τσίπρα, και «δεξιά» η νεοφιλελεύθερη κεντροδεξιά αστική εκδοχή του επίσης σταθερά μνημονιακού Μητσοτάκη.