Λάρισα: Κάηκαν ζωντανά 280 πρόβατα στο Μελισσοχώρι

Λάρισα: Κάηκαν ζωντανά 280 πρόβατα στο Μελισσοχώρι

Λάρισα: Κάηκαν ζωντανά 280 πρόβατα στο Μελισσοχώρι
Πηγή Φωτογραφίας: www.ert.gr

Φρικιαστικές εικόνες αντίκρισαν οι πυροσβέστες που πήραν μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε σε κτηνοτροφική μονάδα η οποία βρίσκεται στην περιοχή Μελισσοχωρίου, πίσω από τα εκκοκκιστήρια της πρώην ΕΑΣ Λάρισας. Από τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κάηκαν ζωντανά 280 πρόβατα, 1500 μπάλες με άχυρο και τριφύλλι, 20 τόνοι ζωοτροφών, αρμεκτήριο καί ολοσχερώς οι εγκαταστάσεις της κτηνοτροφικής μονάδας.

Στο σημείο έσπευσαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας με 15 άνδρες, επικεφαλής των οποίων ήταν ο διοικητής Λάρισας κ. Κων/νος Σκούπρας και του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Νίκος Μητσογιάννης οι οποίοι συντόνιζαν το έργο της πυρόσβεσης.

Παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών και του ιδιοκτήτη δεν σώθηκε κανένα από τα ζώα της μονάδας που παραδόθηκαν στην πύρινη λαίλαπα. Οι ζημιές σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας. Στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν και κάτοικοι της περιοχής, ο αντιπόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπαρδανίκας καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημήτρης Αδάμ οι οποίοι έκαναν λόγο για τεράστια ζημιά για τον νεαρό κτηνοτρόφο που ξεκίνησε την λειτουργία της μονάδας πριν από ένα χρόνο.

SHARE