Προφυλάκιση δέκα υπόπτων για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Προφυλάκιση δέκα υπόπτων για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Προφυλάκιση δέκα υπόπτων για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη

Με την κατηγορία ότι είναι «μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης», αποφάσισε την προφυλάκιση δέκα υπόπτων δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κόστισε τη ζωή σε δέκα Γερμανούς τουρίστες και η ευθύνη της οποίας αποδόθηκε στο «Ισλαμικό Κράτος».

Άλλοι έξι ύποπτοι που οδηγήθηκαν ενώπιον δικαστών αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Συνολικά 16 πρόσωπα οδηγήθηκαν την Κυριακή στο δικαστήριο, με τους εισαγγελείς να ζητούν τη δίωξη όλων των υπόπτων.

Την Πέμπτη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά είχε κάνει λόγο για συνολικά επτά συλλήψεις σε σχέση με την επίθεση. Δεν έχει υπάρξει νεώτερη επίσημη ανακοίνωση έκτοτε.

Η επίθεση, που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, είχε στόχο ομάδα γερμανών τουριστών σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από την Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, δύο από τα πιο πολυσύχναστα μνημεία της μεγαλύτερης πόλης της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, διενεργήθηκε από έναν 28χρονο Σύρο, ο οποίος σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης ονομάζεται Ναμπίλ Φάντλι και, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, είναι μέλος του ΙΚ, που εισήλθε στη χώρα από τη Συρία ως «απλός μετανάστης».

Άλλοι δεκαεπτά άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την επίθεση.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE