Ασημίνα Σκόνδρα: Ένας χρόνος και … φαρμακερός

Ασημίνα Σκόνδρα: Ένας χρόνος και … φαρμακερός

Ασημίνα Σκόνδρα: Ένας χρόνος και … φαρμακερός

Η «πρώτη φορά αριστερά», σε πέντε μέρες γιορτάζει.

Στις 25 Ιανουαρίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Μπορούν να είναι περήφανοι αφού κατάφεραν, μέσα σε ένα χρόνο, να διαλύσουν τη χώρα και να ρημάξουν τη ζωή των Ελλήνων.

Κατάφεραν να κάνουν την Ελλάδα και τους πολίτες, να μην μοιάζουν σε τίποτα με αυτό που ήταν, όταν ανέλαβαν.

Έφτασε μόλις ένας χρόνος, για να πραγματοποιήσουν δύο φορές Εθνικές εκλογές και ένα δημοψήφισμα, να ανατρέψουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, να αλυσοδέσουν τη χώρα με το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο που υπέγραψαν.

Κατάφεραν χωρίς κανέναν ενδοιασμό εκ μέρους τους, αλλά και χωρίς καμία αντίδραση εκ μέρους των πολιτών, να κάνουν τέτοια θεαματική κυβίστηση – που θα τη ζήλευε και η Κομανέτσι- και αντί του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, να περνούν νύχτα και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τα τραγικότερα μέτρα για τους Έλληνες.

Η ανικανότητα και η επικινδυνότητα, στο μεγαλείο τους!

Δεν δίστασαν, ούτε μπροστά στην κατάλυση της Δημοκρατίας στη χώρα, αφού σχεδίαζαν εισβολή στο Νομισματοκοπείο και την Τράπεζα της Ελλάδος. Θεωρήθηκε υπερβολή και δεν έγινε πιστευτό από πολλούς τότε. Μέχρι που προχθές, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε ότι με εντολή  της ΕΥΠ το κτήριο φρουρούνταν.

Μέσα σ’ αυτό το χρόνο λοιπόν, έκλεισαν οι τράπεζες, ζήσαμε τις πρωτόγνωρες ουρές στα ATM. Πολλά δις, «μετανάστευσαν» στο εξωτερικό, άλλα ποσά «κρύφθηκαν» στα σπίτια και άλλα «παγιδεύτηκαν» στις τράπεζες.

Τα σκάνδαλα  διαδέχονται το ένα το άλλο, οι διορισμοί των ημετέρων και η δημιουργία του κομματικού κράτους καλά κρατεί και το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς κατέρρευσε σαν πύργος στην άμμο.

Σαν χάρτινος πύργος, όμως, κατέρρευσαν και οι ψευδαισθήσεις, που δημιούργησε στους πολίτες  με τον ασίγαστο λαϊκισμό του, ο Τσίπρας και η αριστερή παρέα του. Ο λαός τους πίστεψε, τους ψήφισε για την ελπίδα που…. έρχονταν και μάλιστα, έκανε ένα χρόνο ιώβεια υπομονή. Τους έδωσε τρεις διαδοχικές νίκες και  δεν διαδήλωνε πολιορκώντας τη Βουλή, ούτε έκαψε την πρωτεύουσα.

Τα γενέθλια, όμως της κυβέρνησης, είναι κομβική στιγμή και για τους πολίτες. Γιορτάζουν πλέον στους δρόμους. Και δεν μιλάμε, για τους γνωστούς- άγνωστους, τους κουκουλοφόρους και τους μπαχαλάκηδες. Μιλάμε για την μεγάλη και ισχυρή μεσαία τάξη, που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αφανίσει.