Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας Δήμου Καρδίτσας: Όταν το κρέας …βαφτίζεται ψάρι …

Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας Δήμου Καρδίτσας: Όταν το κρέας …βαφτίζεται ψάρι …

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

‘’ Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού ‘’

Όττο  Φ. Μπίσμαρκ

Με αφορμή την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα ,για τον επιχειρηματικό κόσμο  που δραστηριοποιείται στον χώρο του ευρύτερου Δήμου Καρδίτσας ,  σχετικά με την απόφαση για υπέρογκη αύξηση των τελών καθαριότητας του Δήμου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ έχουμε να σημειώσουμε τα εξής.

Ο τρόπος που η Δημοτική αρχή χειρίστηκε το θέμα , δηλαδή υπέρογκη αύξηση τελών αρχικά  και στη συνέχεια με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας  για έγκριση της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου  με αριθμό 608/2015 για δήθεν  μεσοσταθμική  μείωση κατά 35% στην… αρχική αύξηση , δείχνει αν μη τι άλλο εξαιρετική γνώση της Ελληνικής Πολιτικής τέχνης …κοινώς του παλιού καλού δουλέματος των πολιτών με διάφορα τερτίπια παλαιοκομματικής νοοτροπίας !

Η δε προτροπή για προσέγγιση των ενδιαφερομένων στα γκισέ του Δημαρχείου για την προσκόμιση του εντύπου Ε9 των επιχειρηματιών – από όπου προκύπτουν τα τετραγωνικά των επιχειρηματικών μονάδων – έρχεται να επιβραβεύσει το κοινώς γνωστό ρητό περί αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας  .

Κύριοι της Δημοτικής αρχής , η πρόσκαιρη και επιλεγμένη προοπτική εισροής εσόδων  στα ταμεία του Δήμου Καρδίτσας δεν πρόκειται να λύση κανένα πρόβλημα του κατά τα άλλα χρεοκοπημένου – δυστυχώς – Δήμου μας . Το πρόβλημα των ΟΤΑ μπορεί να λυθεί μόνον  – και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό – με  παρέμβαση της Κεντρικής  Διοίκησης.

Το να αντιμετωπίζεται μόνον το παρόν , με εισπρακτικού τύπου μέτρα – σε μια εποχή που οι εισπράξεις των επιχειρήσεων πνέουν τα λοίσθια  – συμβάλλεται και εσείς στην σχεδόν βέβαια προοπτική κλεισίματος κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης . Σπρώχνεται με μαθηματική ακρίβεια νέους ανθρώπους στο ξερίζωμα από τον τόπο μας  – ελλείψη εργασίας -και έτσι στερείται τον Δήμο μας από μελλοντικό πληθυσμό , άρα και συνέπεια σε βάθους χρόνου ,τον περιορισμό τελικά των εσόδων του Δήμου μας .Τα στοιχεία ληξιαρχείου σας για το 2015 που μόλις έφυγε δείχνουν την πραγματικότητα ,γηράσκουμε ως πληθυσμός .

Είναι φανερό ότι με αυτές τις ενέργειες αποδεικνύεται ότι σας λείπει  κάθε αναπτυξιακή προοπτική και κυριαρχήστε από απλές διαχειριστικές λογικές του παρόντος , ίσως μέχρις εκεί που εσείς θα αποτελείτε τη Διοίκηση του Δήμου .

Αντιμετωπίστε την πραγματικότητα με προοπτική – ως ηγεσία που σχεδιάζει για το κοινό καλό ,  για το σύνολο –για το μέλλον του τόπου μας .

Οι υπογράφοντες : ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΗΛΙΑΣ. ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΗΡΥΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΠΡΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΣΑΛΙΑΡΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΡΕΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΡΙΓΚΑΣ ΗΛΙΑΣ

SHARE