Το Ασφαλιστικό μας αφορά όλους! ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Το Ασφαλιστικό μας αφορά όλους! ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Το Ασφαλιστικό μας αφορά όλους! ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

Το έγκλημα στο Ασφαλιστικό μάς αφορά όλους και όλες. Κανείς δεν μένει έξω από τη σφαγή. Γι” αυτό τώρα λαϊκός ξεσηκωμός.

Το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό είναι μια ακόμα απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του με τους ΑΝΕΛ ολοκληρώνουν τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να τελειώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί βρώμικη δουλειά είναι να υλοποιείς κατά γράμμα απαιτήσεις που για χρόνια είχε το κεφάλαιο, να ξεμπερδεύει το κράτος με τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, προκειμένου το χρήμα που θα του απομένει να δοθεί στους καπιταλιστές για τις επενδύσεις τους.
Βρώμικη δουλειά είναι να μετατρέπεις την Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση του κάθε ασφαλισμένου και τη σύνταξη σε επίδομα πτωχοκομείου και να ανοίγεις έτσι το δρόμο για χρυσές δουλειές στους μεγαλεμπόρους στην Υγεία και στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Εχουν δίκιο στην κυβέρνηση, το σχέδιό τους για το Ασφαλιστικό είναι βαθιά ταξικό, γιατί πλήττει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα.

Γι” αυτό το στηρίζουν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεπιχειρηματίες, όλα μαζί τα κοράκια της πλουτοκρατίας.
Γι” αυτό το καλοδέχεται η τρόικα, γιατί ουσιαστικά η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει όλους τους νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όλες τις μειώσεις που υπέστησαν οι συνταξιούχοι τα προηγούμενα χρόνια, όλες τις ανατροπές σε ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει το έγκλημα, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα, τα ίδια ψέματα, τους ίδιους εκβιασμούς, τις ίδιες απειλές με τους προκατόχους του στο τιμόνι της αστικής διαχείρισης.
Τι έλεγαν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ κάθε φορά που πετσόκοβαν τις συντάξεις, κάθε φορά που αύξαναν τα όρια συνταξιοδότησης, κάθε φορά που μείωναν τη συμμετοχή κράτους και εργοδοσίας στα ασφαλιστικά ταμεία και μεγάλωναν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων;
Οτι το ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία είναι άδεια, και ότι το σχέδιό τους για το Ασφαλιστικό είναι σχέδιο σωτηρίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όταν όμως οι σημερινοί συνταξιούχοι πλήρωναν διπλά και τριπλά για τις συντάξεις, την Ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη, κράτος και μονοπώλια λεηλατούσαν τα αποθεματικά των Ταμείων, τέλειωναν σιγά – σιγά με την Κοινωνική Ασφάλιση, πότε στο όνομα των περικοπών των κοινωνικών δαπανών, πότε στο όνομα μείωσης του εργατικού κόστους, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, πότε με το τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστήριο.
Ποιος νέος μπορεί σήμερα μέσα σ” αυτήν την εργασιακή ζούγκλα να συμπληρώσει 40 χρόνια Ασφάλισης; Και ποιος θα μπορεί να ζήσει με τη λεγόμενη εθνική σύνταξη των 384 ευρώ;
Αυτή είναι η «κοινωνική δικαιοσύνη», η «αξιοπρεπής διαβίωση», η «προστασία των αδυνάτων» που επικαλείται η κυβέρνηση ότι διασφαλίζει με το σχέδιό της για το Ασφαλιστικό.
Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα ίδια μέτρα στην Κοινωνική Ασφάλιση παίρνονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ, με ή χωρίς μνημόνιο, με ή χωρίς ευρώ, υλοποιούνται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.
Στον πόλεμο κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ για να βάλουν ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση και στο πραγματικό δίλημμα: Υποταγή στη σφαγή ή λαϊκός ξεσηκωμός;
Να απαντήσει με την οργάνωση της πάλης του, με την ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας, στην κατεύθυνση της ρήξης και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και την εξουσία του.
Γιατί όταν μιλάμε για την Κοινωνική Ασφάλιση μιλάμε ουσιαστικά για την Υγεία, την Πρόνοια, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προστασία της μητρότητας, την προστασία από ατυχήματα στη δουλειά, για κατακτήσεις και δικαιώματα που σε κάθε βήμα βρίσκουμε μπροστά μας.
Το ΚΚΕ επιμένει να μιλάει για κατακτήσεις και δικαιώματα, να μιλάει για τα αυτονόητα που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός μας, για να ζήσει με αξιοπρέπεια.
Ναι, μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα!
Ο εργαζόμενος, μετά από χρόνια δουλειάς, να βγαίνει έγκαιρα στη σύνταξη και να ζει ανθρώπινα. Ο άνεργος, ο συνταξιούχος να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να κάνει εξετάσεις, να παίρνει τα φάρμακά του χωρίς να τα χρυσοπληρώνει. Ο εργάτης να έχει εξασφαλισμένη περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος στη δουλειά. Να προστατεύεται η μητρότητα, η οικογένεια. Να παρέχονται σε όλους υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας – Πρόνοιας.
Και σε όσους μάς ρωτάνε αν μπορούν όλα αυτά να γίνουν, αν μπορούμε να απολαμβάνουμε πραγματικά μια ζωή με δικαιώματα, απαντάμε κατηγορηματικά: Ναι, μπορούμε, γιατί σήμερα, παρά τις αρνητικές συνέπειες και τις δυσκολίες από την κρίση, η χώρα μας έχει μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες. Χάρη στη δουλειά του λαού και του πλούτου που παράγει, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια ζωή αξιοπρεπή και με ευημερία.

SHARE