Αλλαγές στους κανόνες δανεισμού ανακοίνωσε το ΔΝΤ

Αλλαγές στους κανόνες δανεισμού ανακοίνωσε το ΔΝΤ

Αλλαγές στους κανόνες δανεισμού ανακοίνωσε το ΔΝΤ

Αλλαγές στους κανόνες δανεισμού του, οι οποίοι επέτρεπαν τη χορήγηση μεγαλύτερων δανείων, σε χώρες που θεωρούνται σημαντικές για τη σταθερότητα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, ανακοίνωσε χθες το ΔΝΤ.

Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο ευρύτερης μεταρρύθμισης που προωθεί το ΔΝΤ για την αντιμετώπιση κρίσεων δημόσιου χρέους. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, αναλυτικές λεπτομέρειες των τελευταίων μεταρρυθμίσεων όσον αφορά το πλαίσιο για την κατ΄ εξαίρεση πρόσβαση σε δανεισμό από το ΔΝΤ, περιλαμβανομένης της αξιολόγησης του Εκτελεστικού Συμβουλίου, θα δημοσιοποιηθούν τις ερχόμενες ημέρες.

Το ΔΝΤ δέχεται υποψηφιότητες για το ανώτατο αξίωμα του-«Ανοιχτή» σε άλλη μια θητεία η Λαγκάρντ

Στο μεταξύ, το ΔΝΤ δέχεται απο σήμερα υποψηφιότητες για το ανώτατο αξίωμα του παρότι η τωρινή επικεφαλής του, Κριστίν Λαγκάρντ, προσφέρεται να υπηρετήσει ξανά στην ίδια θέση. Η πρώτη πενταετής θητεία της Λαγκάρντ ως διευθύνων σύμβουλος λήγει στις 5 Ιουλίου, και το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΔΝΤ Αλεξέι Μόζιν δήλωσε πως το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να ολοκληρώσει τη διαδικασία επιλογής έως τις αρχές Μαρτίου.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE