Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Νέο τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Νέο τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου: Νέο τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Η εφαρμογή του νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών που ψηφίστηκε πρόσφατα από  τη Βουλή των Ελλήνων, αποτελεί προϋπόθεση για το χτύπημα του τριγώνου της διαπλοκής: τράπεζες – ΜΜΕ – πολιτικό σύστημα.

Η λυσσαλέα  αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αύξηση των μελών του ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης)  και η προσπάθειά της να μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου με την άρνησή της για τη συγκρότηση του ΕΣΡ  στη Διάσκεψη των προέδρων  της Βουλής, πέφτει στο κενό.

Η παραπληροφόρηση, η διαστρέβλωση και η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης στην οποία επιδίδονται το τελευταίο διάστημα ορισμένα κανάλια και η πολιτική τους κάλυψη από  τα κόμματα της διαπλοκής, θα έχουν και πάλι την τύχη που τους επιφύλαξε ο ελληνικός λαός  στις  εκλογικές αναμετρήσεις του 2015.

Η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους για:

  • την ελεύθερη, δημοκρατική και πλουραλιστική δημοσιογραφία και ενημέρωση καθώς αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών και προϋπόθεση για τη δημοκρατία.
  • Τη διασφάλιση της νομιμότητας στο χώρο της ενημέρωσης.
  • Την υποχρέωση των επιχειρήσεων ενημέρωσης και των ισχυρών που κρύβονται πίσω τους, να πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους όπως κάθε πολίτης.