Ενισχύονται οι δυνάμεις των αγροτών στις εθνικές οδούς

Ενισχύονται οι δυνάμεις των αγροτών στις εθνικές οδούς

Ενισχύονται οι δυνάμεις των αγροτών στις εθνικές οδούς

Οι δυνάμεις των αγροτών ενισχύονται μέρα με την ημέρα στις εθνικές οδούς, με τα τρακτέρ και τα γεωργικά μηχανήματα να είναι σε παράταξη.

Μπλόκα υπάρχουν σε διάφορα στρατηγικά σημεία, όπως στους κόμβους της Νίκαιας στις Μικροθήβες, στα Τέμπη, στα Μάλγαρα, στον κόμβο Νισελίου, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στην είσοδο της Χαλκδηδόνας, στον κόμβο Μηλοτόπου Πέλλας,στα διόδια της Εγνατίας Οδού, στον κόμβο των Κερδυλλίων, στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής, στονΠολύμυλο Κοζάνης, στον Προμαχώνα και σε άλλα στρατηγικά σημεία.

Στις Μικροθήβες αναμένεται ενίσχυση του μπλόκου με 300 περίπου γεωργικούς ελκυστήρες προερχόμενους από τα Φάρσαλα.

Στην γενική συνέλευση των αγροτών του μπλόκου των Τεμπών, με αντικείμενο την κλιμάκωση του αγώνα αλλά και τον συντονισμό των μπλόκων προς την κατεύθυνση αυτή, αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του οδοστρώματος, χωρίς τρακτέρ και οχήματα, την Παρασκευή από τις 12.00 μέχρι και τις 14:00, οπότε και αναμένεται διακοπή της κυκλοφορίας επί της ΠΑΘΕ.

Η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται ως «προειδοποιητική» στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο γενικό προσκλητήριο προς όλα τα μπλόκα που έχει απευθύνει για το Σάββατο το μεσημέρι το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων των αγροτών είναι συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διάλογος από μηδενική βάση, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την πρωτογενή παραγωγή.

Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, στις προθέσεις τους δεν είναι οι κινητοποιήσεις τους να δυσκολέψουν λοιπές κοινωνικές ομάδες, καθώς, όπως παρατηρούν, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αφορούν όλους, ενώ ήδη δέχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα τους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν από το μεσημέρι και αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι παρέταξαν τρακτέρ στην εθνική οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης «είμαστε στον δρόμο, όχι για να ζητήσουμε χάρες ή να μας δώσουνε κάτι, αλλά για να μπορούμε να υπάρχουμε σαν αγρότες και σαν κτηνοτρόφοι».