Στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες

  Στους δρόμους με τα τρακτέρ οι αγρότες

  Στους δρόμους βγήκαν με τα τρακτέρ τους αγρότες, όπως και κτηνοτρόφοι σε όλη την Ελλάδα, διαμαρτυρόμενοι τόσο για το ζήτημα του ασφαλιστικού όσο και για το φορολογικό. Στα περισσότερα σημεία έχουν στήσει μπλόκα, χωρίς να έχουν κλείσει δρόμους, όμως δεν αποκλείουν να το κάνουν, ενώ ήδη έκλεισαν την εθνική οδό Άρτας – Αθήνας, καθώς και τον κόμβο των Κερδυλίων στις Σέρρες.

  Πάνω από 1.000 τρακτέρ στον Προμαχώνα

  Περισσότερα από 1.000 τρακτέρ έχουν «κατασκηνώσει» από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο τελωνείο του Προμαχώνα -στα σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία.

  Ο αγροτοσυνδικαλιστής Παύλος Αραμπατζής είχε δηλώσει ότι οι αγρότες δεν θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό δρόμων, όμως ο αγροτοσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, είπε ότι από αύριο Πέμπτη θα ξεκινήσουν κλείσιμο των συνόρων ανά τακτά χρονικά διαστήματα «και δίνουμε προθεσμία μέχρι το Σάββατο στην κυβέρνηση, προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για φορολογικό και ασφαλιστικό». Προειδοποίησε ότι σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουν σε επ” αόριστον κλείσιμο του τελωνείου.

  Έκλεισαν τον δρόμο στον κόμβο των Κερδυλλίων στις Σέρρες

  «Ραντεβού» στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού, στις Σέρρες, έδωσαν για τις 12:00 αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι μετά από λίγη ώρα έκλεισαν τον δρόμο.

  Το ενδεχόμενο κλεισίματος του δρόμου και στις δύο πλευρές είχε αφήσει ανοιχτό ο συντονιστής του μπλόκου Γιάννης Παναγής, μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, λέγοντας όμως ότι θα αφήσουν ανοιχτούς τους παράδρομους, αλλά και την παλαιά εθνική οδό, προκειμένου να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στους διερχόμενους οδηγούς.

  Σημειώνεται, ότι τα παρατεταγμένα τρακτέρ στις πλατείες διάφορων χωριών του νομού Σερρών έχουν, ήδη, ανάψει μηχανές και κατευθύνονται στα δύο προαναφερόμενα μπλόκα.

  Κινητοποιήσεις και από τους αγρότες της Δράμας

  Κινητοποιήσεις έχουν αποφασίσει και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής της Δράμας, οι οποίοι όρισαν σημείο συνάντησής τους, στις 12:00, τη διασταύρωση Κοκκινογείων προς την Εξοχή. «Δεν έχουμε οριστικοποιήσει αν θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο του οδοστρώματος συμβολικά ή οριστικά» ανέφερε ο συντονιστικής του μπλόκου, Χρήστο Γκόντιας, επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων.

  …και της Ημαθίας

  Στην Ημαθία, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Πρωτοβουλίας Αγροτών, αλλά και άλλων ανεξάρτητων αγροτικών συλλόγων, στήνουν το μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, ενώ αυτό στο Νισέλη Αλεξάνδρειας ενισχύεται διαρκώς. Όπως σημείωσαν ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Μεσαλάς «θα μείνουμε στα μπλόκα για όσο χρειαστεί και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε αποκλεισμούς δρόμων».

  Στον «χορό» των κινητοποιήσεων έχουν, ήδη, μπει αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Γιαννιτσά Πέλλας, στον κόμβο Μαυροβουνίου και τον κόμβο Νισελίου, την Πιερία, αλλά και τον νομό Χαλκιδικής, ενώ αυτοί της ανατολικής Θεσσαλονίκης τηρούν στάση αναμονής, έχοντας, ωστόσο, προλειάνει το έδαφος, όπως δήλωσε ο αγροσυνδικαλιστής, Αργύρης Μαρίσιος. Δυτικά της Θεσσαλονίκης, έχει στηθεί το μπλόκο στη Χαλκηδόνα, το οποίο ενισχύεται διαρκώς.

  «Έδεσαν» καΐκια οι αλιείς στον Θερμαϊκό

  Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι αλιείς, οι οποίοι «έδεσαν» τα πρώτα καϊκια στον Θερμαϊκό Κόλπο, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους, που βρίσκεται κοντά στο κεντρικό λιμάνι της πόλης. «Στην κινητοποίηση συμμετέχουμε όλοι οι ψαράδες από τον νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και τις τριγύρω περιοχές και μπορεί ο καιρός μέχρι στιγής να μην επιτρέπει σε ορισμένους να έρθουν στο σημείο, ωστόσον μέχρι το μεσημέρι θα βρίσκονται εδώ, πάνω από 150 καϊκια» τόνισε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Παράκτιων Αλιέων του νομού, Μάνθος Παγώνης.

  Έκλεισαν της εθνική οδό Άρτας – Αθήνας στο ύψος του Κομποτίου

  Στους δρόμους βγήκαν και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, υποστηρίζοντας ότι το προωθούμενο ασφαλιστικό θα βάλει ταφόπλακα στον πρωτογενή τομέα.

  Μάλιστα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αγρότες της Άρτας έκλεισαν την εθνική οδό Άρτας-Αθήνα στο ύψος του Κομποτίου. Από το πρωί είχαν παρατάξει τρακτέρ, αγροτικά και άλλα γεωργικά μηχανήματα στην εθνική οδό, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας έκαψαν σανό στον δρόμο και πέταξαν γάλα.

  Πορεία με τα τρακτέρ από τα σημεία προσυγκέντρωσης, τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη και την Ανατολή, προς το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, πραγματοποιούν παράλληλα αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού, με προορισμό την Περιφέρεια Ηπείρου.

  Στην προσυγκέντρωση στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη βρέθηκε, στις 10:30, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος χαιρέτησε τις κινητοποιήσεις τους και δήλωσε ότι μαζί με τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες και όλους τους πολίτες, «θα μπλοκάρουν το αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης».

  Στα Τέμπη οι αγρότες του νομού Λάρισας

  Την ίδια ώρα, αγρότες του νομού Λάρισας συγκεντρώνονται στα Τέμπη, αψηφώντας τη συνεχή χιονόπτωση που ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες.

  Λόγω της μετακίνησης των αγροτών με τα τρακτέρ τους, ήδη τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν επί της εθνικής οδούς Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου λόγω συγκέντρωσης τρακτέρ στη Γυρτώνη και της μετέπειτα κίνησής τους στα Τέμπη, για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί ώστε να παραταχθούν εκατέρωθεν της εθνικής οδού.

  Από την Αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.

  Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 683168, 2410 683169.

  Τρακτέρ έχουν παρατάξει στην εθνική Πάτρας – Πύργου

  Σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου έχουν συγκεντρωθεί αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι έχουν παρατάξει στην άκρη του δρόμου τρακτέρ, χωρίς, όμως, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

  Αγρότες της Αχαΐας έχουν παρατάξει τρακτέρ στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, ενώ αγρότες της Ηλείας τους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου.

  Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες του νομού έχουν παρατάξει τρακτέρ στις περιοχές Αγγελόκαστρο, Νεοχώρι, Γουριά και Κατοχή.

  Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να παρατάξουν τρακτέρ αύριο Πέμπτη στις 12:00, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας κοντά στο Αγρίνιο, μετά από κάλεσμα που απηύθυναν η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων το νομού και αγροτικοί σύλλογοι.

  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

  Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας και Μαγνησίας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στις Μικροθήβες Μαγνησίας, στη Νίκαια και τα Τέμπη Λάρισας, σήμερα Πέμπτη (21-01-2016) από ώρα 12.00΄ και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται:
  α) η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Π.Α.Θ.Ε. από την χ/θ 287+400 (Κόμβο Αλμυρού) μέχρι την χ/θ 351+000 (Κόμβος Πλατυκάμπου)
  β) η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.) από την χ/θ 365+477 (Κόμβος Γυρτώνης) μέχρι την χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου).
  Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
  • Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
  Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. , φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται:
  Από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αλμυρού προς την παράπλευρη οδό και στη συνέχεια στη διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – Αϊδίνιο – διασταύρωση Μικροθηβών – Βόλος – Π.Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας και στη συνέχεια:
  – Είτε θα εισέρχονται στην ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 της Π.Α.Θ.Ε.] θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας,
  – Είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
  • Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

  1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500 της Π.Α.Θ.Ε.) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
  α) Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται της ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου – Βόλος – διασταύρωση Μικροθηβών – Αϊδίνιο – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – παράπλευρη οδό – είσοδος ΠΑΘΕ από Α/Κ Αλμυρού.
  β) Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου – Βόλος – διασταύρωση Μικροθηβών – Αϊδίνιο – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – παράπλευρη οδό – είσοδος ΠΑΘΕ από Α/Κ Αλμυρού.

  2. Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 393+300] και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Ε.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου – Βόλος – διασταύρωση Μικροθηβών – Αϊδίνιο – διασταύρωση σιταποθηκών ΠΑΥΛΙΔΗ – παράπλευρη οδό – είσοδος ΠΑΘΕ από Α/Κ Αλμυρού.
  3. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
  Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.
  Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.