ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας

Η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των φτωχών αγροτών του νομού μας, που με την μαζική συμμετοχή τους  στον μπλόκο της Νίκαιας δηλώνουν την απόφασή τους για ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην πολιτική που τους διώχνει από τα χωράφια τους, με τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό του κλάδου, που προωθούν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες της Καρδίτσας όπως και όλης της Ελλάδας, που με σημείο αναφοράς το μπλόκο της Νίκαιας στήνουν μπλόκα παντού, δίνουν αγώνα επιβίωσης.

Κι αυτός ο αγώνας δεν μπορεί παρά να στρέφεται ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ και στην πολιτική της κυβέρνησης, που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και την παραπέρα συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.

Η πολύ μεγάλη συμμετοχή αγροτών και τρακτέρ στο μπλόκο της Νίκαιας, με πρωτοπόρους τους αγρότες της Καρδίτσας που συμμετέχουν με πάνω από χίλια τρακτέρ, δείχνει ότι ο αγώνας, που ξεκίνησε εδώ και μήνες, κλιμακώνεται με τους καλύτερους οιωνούς.

Ταυτόχρονα όμως δείχνει την αποφασιστικότητα που υπάρχει στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, ώστε να αντιπαλέψουν αυτά τα μέτρα, να σταματήσουν την επίθεση που δέχονται, στην πορεία να την ανατρέψουν, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες που βρέθηκαν και θα βρεθούν δίπλα τους  για να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

Ο δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί ο νέος οδοστρωτήρας σε βάρος των αγροτών μας και για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι ένας: Δυνατό αγροτικό κίνημα, σωστά προσανατολισμένο, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού!.