Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα

Οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα και προχωρούν σε ολιγόωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών σε όλη τη χώρα, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου θα κλείσουν και πάλι την εθνική οδό στα Τέμπη, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνέλευση εκπροσώπων των αγροτών από όλα τα μπλόκα για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Η εθνική οδός Πατρών – Πύργου αποκλείστηκε λίγο μετά τις 19:00 στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, από αγρότες που έχουν παρατάξει τρακτέρ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των αγροτών, ο αποκλεισμός είναι συμβολικός και θα διαρκέσει για μία ώρα περίπου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

«Επί ποδός πολέμου» βρίσκονται όλοι οι μεσσηνιακοί αγροτικοί σύλλογοι, με προσυγκεντρώσεις που οργανώνουν Παρασκευή και Σάββατο στις κεντρικές πλατείες των κωμοπόλεων του νομού, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους για ενιαία παμμεσηνιακή κινητοποίηση.

Την Κυριακή το πρωί, οι αγρότες θα συναντηθούν στην πλατεία της Μεσσήνης, όπου θα λάβουν αποφάσεις, σχετικά με τον τρόπο που θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Περισσότερα από 6.500 τρακτέρ είναι παρατεταγμένα σε κομβικά σημεία της Εγνατίας και της εθνικής οδού στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Ελλάδα. Τη στήριξή τους στις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων έδειξαν έμπρακτα σε πορείες και παραστάσεις διαμαρτυρίας και άλλοι επαγγελματικοί φορείς.

Από την Κυριακή 24 Ιανουαρίου στα αγροτικά μπλόκα θα βρίσκονται και φορτηγατζήδες και νταλικέρηδες, ενώ τα εμπορικά καταστήματα σε διάφορους νομούς των προαναφερόμενων περιοχών, εξετάζουν να κατεβάσουν τα ρολά την ημέρα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη στις 28/1, ημέρα εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης Agrotica.

Σε ευρεία σύσκεψη καλούν τους φορείς της Θεσσαλίας την Κυριακή στις 12:00 οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στο τελωνείο των Κήπων παραμένουν παρατεταγμένα τα αγροτικά μηχανήματα μετά τη λήξη το μεσημέρι της δίωρης διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με καθημερινούς ολιγόωρους αποκλεισμούς του τελωνείου επ’ αόριστον.

Απόφαση για επανάληψη το Σάββατο του σημερινού αποκλεισμού, από τις 12 έως τις 2.00, του τελωνείου Καστανέων Ορεστιάδας, έλαβαν οι αγρότες του βορείου Έβρου, οι οποίοι το πρωί επέδωσαν ψήφισμα για τους λόγους της κινητοποίησής τους στις τελωνειακές αρχές, ζητώντας την κατανόηση και συμπαράστασή τους.

Όσον αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων κατά μήκος του νομού, διακόπτεται ανά διαστήματα από τα μπλόκα των αγροτών στην Εγνατία οδό στο ύψος του κόμβου του Αρδανίου καθώς και στον κόμβο Ριζίων Ορεστιάδας.