Νέα σύσκεψη για την Τρίτη και ημερήσιους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ αποφάσισαν οι...

Νέα σύσκεψη για την Τρίτη και ημερήσιους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ αποφάσισαν οι αγρότες

Νέα σύσκεψη για την Τρίτη και ημερήσιους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ αποφάσισαν οι αγρότες
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Την απόφαση τους για νέα σύσκεψη την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό με αφορμή και την πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε νωρίτερα ο πρωθυπουργός αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών από 30 μπλόκα κατά τη σημερινή συνέλευση στα Τέμπη.

Ειδικότερα οι αγρότες κατέληξαν στην υιοθέτηση ενός κοινού διεκδικητικού πλαισίου που θα αφορά στο ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής.

Προς την κατεύθυνση αυτή και επειδή ακόμη και σήμερα συνεχίζεται η δημιουργία μπλόκων σε διάφορες περιοχές, ορίστηκε και νέα συνάντηση των εκπροσώπων όλων των μπλόκων την ερχόμενη Τρίτη 26 του μηνός στις 12 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη στο Βελλίδειο και μέχρι τότε, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών Βαγγέλης Παπαγιαννούλης, δεν τίθεται θέμα συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση να τους συναντήσει. Υνπεθυμίζεται ότι στη σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου αναφέρεται πως «η κυβέρνηση έχοντας την ίδια αγωνία με τον αγροτικό κόσμο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προστασία του εισοδήματός τους, επαναλαμβάνει ότι ήταν και παραμένει ανοικτή στον διάλογο».

Σε δηλώσεις της νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας τη συσσωρευμένη κούραση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές που έπληξαν τον αγροτικό κόσμο, επέσεισε τον κίνδυνο εάν δεν γίνει αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία και τους αγρότες αυτή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να έρθει μείωση στις κύριες συντάξεις και κατάρρευση του ασφαλιστικού. Παράλληλα, σημείωσε πως δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμιά κινητοποίηση, ότι δεν είναι τρόπος η καταστολή και ότι «θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τα πλαίσια ενός διαλόγου».

Στη συνάντηση των αγροτών στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, σκληραίνοντας τη στάση τους αποφάσισαν την Κυριακή και τη Δευτέρα να εντείνουν τους αποκλεισμούς της ΠΑΘΕ με τετράωρο αποκλεισμό ημερησίως, από τις 12 μ.μ. μέχρι της 2 μ.μ. αλλά και από τις 7 μέχρι τις 9μ.μ.