ΠΑΜΕ: Σειρά συλλαλητηρίων σε Αθήνα και περιφέρεια για το ασφαλιστικό

ΠΑΜΕ: Σειρά συλλαλητηρίων σε Αθήνα και περιφέρεια για το ασφαλιστικό

ΠΑΜΕ: Σειρά συλλαλητηρίων σε Αθήνα και περιφέρεια για το ασφαλιστικό

Σε εξέλιξη βρίκσεται κύκλος συλλαλητηρίων που διοργανώνει το ΠΑΜΕ, με αιχμή το ασφαλιστικό. Στην Αθήνα η συγκέντρωση του Σαββάτου ξεκίνησε στις 11 π.μ. στην Ομόνοια και ολοκληρώθηκε με διαδήλωση στη Βουλή. Επίσης έχει ανακοινωθεί Παναττικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 26 Γενάρη, την ώρα που πραγματοποιείται η προημερησία διάταξη συζήτηση στη Βουλή.

Παράλληλα το ΠΑΜΕ καλεί σε συμμετοχή και προετοιμασία της γενικής απεργίας της  4ης Φλεβάρη.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Η κοινωνική ασφάλιση για την μεγαλοεργοδοσία και την κυβέρνηση είναι κόστος! Για εμάς είναι αναφαίρετο δικαίωμα, είναι η ζωή μας και η προστασία των οικογενειών μας!

Η κοινωνική ασφάλιση δεν χαρίστηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων κατέκτησαν αυτό το δικαίωμα με σκληρούς αιματηρούς πολύχρονους αγώνες. Για να έχουν οι εργαζόμενοι ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, να μην πεθαίνουν «σαν το σκυλί στο αμπέλι», να έχουν προστασία οι ίδιοι και οι οικογένειές τους στην ασθένεια, στην αναπηρία, στην ανεργία, στη μητρότητα, στην ανατροφή των παιδιών, στον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων μετά τον εργάσιμο βίο, κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες».

SHARE