Αντιδράσεις κομμάτων και ΕΣΗΕΑ για επετειακό βίντεο ΣΥΡΙΖΑ- Απάντηση της ΕΡΤ

Αντιδράσεις κομμάτων και ΕΣΗΕΑ για επετειακό βίντεο ΣΥΡΙΖΑ- Απάντηση της ΕΡΤ

Αντιδράσεις κομμάτων και ΕΣΗΕΑ για επετειακό βίντεο ΣΥΡΙΖΑ- Απάντηση της ΕΡΤ
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή, με αφορμή το επετειακό βίντεο που προβλήθηκε στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Το επετειακό βίντεο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ η οποία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για χτυπήματα Τάε -Κβο-Ντο στην ενημέρωση. Απαντώντας η ΕΡΤ τονίζει ότι δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων υπήρξε ένταση όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής ΣυμπαράταξηςΑνδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε εξευτελιστική τη στοχοποίηση δημοσιογράφων στο επετειακό βίντεο που προβλήθηκε χθες στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για σταλινισμό και πολιτική αλητεία.

Τη σκυτάλη πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί την ελευθεροτυπία και τη δημοκρατία, ενώ ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ,απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης τόνισε ότι δεν γίνεται η δημοσιογραφία να είναι κατευθυνόμενη και επισήμανε ότι οι πρακτικές των ΜΜΕ είναι απαξιωμένες και πρέπει να καταδικαστούν ιστορικά.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος σημείωσε ότι θα περίμενε περισσότερη σεμνότητα και λιγότερη επιλεκτική ευαισθησία από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,

Για χτυπήματα Tάε-Κβο-Ντο στην ενημέρωση και αναμετάδοση του βίντεο από την ΕΡΤ χωρίς αντίλογο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.
Η Ένωση Συντακτών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί, με το επίμαχο βίντεο που προηγήθηκε της Ομιλίας του Πρωθυπουργού στην χθεσινή εκδήλωση, να φορτώσει στους δημοσιογράφους τις κοινωνικές αντιδράσεις, που προκαλούν τα αδιέξοδα της πολιτικής της, με το λαό στους δρόμους. Η παραγωγή του VIDEO, η προβολή και τέλος η αναμετάδοσή του από την ΕΡΤ χωρίς, όμως, αντίλογο συνέχισε, δυστυχώς, μονομερή διαδικασία στην πληροφόρηση από τη δημόσια τηλεόραση.
Η στοχοποίηση συναδέλφων και κυρίως η προσπάθεια εκφοβισμού τους στην κοινωνία δεν θα περάσουν.

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ για την κάλυψη της χθεσινής (Κυριακή 24 Ιανουαρίου) εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η ΕΡΤ αναμετέδωσε την εκδήλωση με την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κατόπιν αιτήματος του κόμματος –όπως πράττει σε κάθε ανάλογο αίτημα πολιτικού φορέα.

Η μετάδοση του βίντεο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν επιλογή των διοργανωτών. Η ΕΡΤ καλύπτοντας την εκδήλωση αναμετέδωσε και το συγκεκριμένο βίντεο, με σχετική επισήμανση – τίτλο.

Η ΕΡΤ δεν λογοκρίνει τις εκδηλώσεις των πολιτικών κομμάτων.

Τις αναμεταδίδει χωρίς να παρεμβαίνει στο περιεχόμενό τους.

Όσο για τον αντίλογο, η ΕΡΤ είναι πάντα ανοιχτή να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις στις εκπομπές της – και αυτό το αποδεικνύει καθημερινά.

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία επισημαίνει ότι ανήκουν στη σφαίρα του γελοίου τα περί στοχοποίησης και προσπάθειας εκφοβισμού δημοσιογράφων στην χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, σημειώνει ότι το δημοσιογραφικό λειτούργημα και η δεοντολογία, δεν απειλεί η κυβέρνηση αλλά το μιντιακό σύστημα της διαπλοκής.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE