Δεσμεύσεις λογαριασμών μεγαλοκαταθετών της UBS – Κλήσεις σε 11558 της λίστας Μποργιανς

Δεσμεύσεις λογαριασμών μεγαλοκαταθετών της UBS – Κλήσεις σε 11558 της λίστας Μποργιανς

Δεσμεύσεις λογαριασμών μεγαλοκαταθετών της UBS – Κλήσεις σε 11558 της λίστας Μποργιανς

Σε δεσμεύσεις λογαριασμών των Ελλήνων μεγαλοκαταθετών της UBS προσχωρούν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Οι καταθέτες θα καλούνται όχι ως μάρτυρες αλλά ως ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Με δεμένα τα χέρια βρίσκονται δεκάδες από τους χρυσούς καταθέτες της ubs, αφού οι πρώτοι τραπεζικοί λογαριασμοί ήδη δεσμεύτηκαν. 100 κλήσεις για εξηγήσεις έστειλαν οι οικονομικοί εισαγγελείς. Οι 60 δεν εμφανίστηκαν.

Ο μεγαλύτερος όγκος της καυτής λίστας Μπόργιανς με πάνω από 10.500 ύποπτες τραπεζικές κινήσεις, έχει αποκωδικοποιηθεί.
Σε πρώτη φάση ελέγχονται εμβάσματα άνω του 1 εκατ. ευρώ.
Όλοι πάντως καλούνται ως ύποπτοι για την τέλεση των κακουργημάτων της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ένας ηθοποιός και δύο γυναίκες συνάδελφοί του – με 1,5 εκατ. ευρώ η κάθε μία – γνωστοί και οι τρεις από την τηλεόραση, βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα. Μαζί με ανθρώπους της τέχνης, γλύπτες και ζωγράφους, αλλά και πλαστικούς χειρουργούς, δικηγόρους… ακόμη και έναν ιερέα μεγάλου ναού των Αθηνών, με καταθέσεις 450.000 ευρώ τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά του.

Τα ειδοποιητήρια στέλνονται ανά 100.
Όπλο στη διάθεση των εισαγγελέων ένα ειδικό σύστημα αυτοματοποιημένης διαδικασίας, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η διασταύρωση των στοιχείων. Με το που εμφανίζεται ο καταθέτης του γνωστοποιούνται:
-Το έγγραφο της ανωμοτί κατάθεσης του υπόπτου
-Έγγραφο με το ποσό που διατηρεί στην τράπεζα του εξωτερικού.
-και Αναλυτική κατάσταση με τον έλεγχο που έκανε αρμόδιος υπάλληλος για το σύνολο των εισοδημάτων που δήλωσε την τελευταία 15ετία.

Όταν ο ύποπτος παρουσιαστεί του ζητείται να συναινέσει και να πληρώσει.
Αν αυτός αρνηθεί και ισχυριστεί πως μπορεί να τα δικαιολογήσει τότε λαμβάνει 20ήμερη προθεσμία. Παράλληλα όμως μπλοκάρονται όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι κάρτες του στην Ελλάδα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η απόκλιση καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων είναι εμφανής αν όχι χαώδης. Για τους μεγαλοκαταθέτες αυτούς κατά πληροφορίες η δέσμευση προηγείται της παρουσίας τους στα εισαγγελικά γραφεία και αίρεται μόνο όταν πληρώσουν.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE