Ο Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μια άσκηση απροκάλυπτου Θατσερισμού

Ο Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μια άσκηση απροκάλυπτου Θατσερισμού

Ο Μητσοτάκης επιδόθηκε σε μια άσκηση απροκάλυπτου Θατσερισμού

Όσοι περίμεναν να ακούσουν επιτέλους τις προτάσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό, άκουσαν ότι αντί της κυβερνητικής πρότασης, ο Μητσοτάκης εισηγείται:

  • Την επιβολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές, όπως ζητούν οι δανειστές. (Κάτι που ισοδυναμεί με σκληρές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις)
  • Την υποκατάσταση της κοινωνικής ασφάλισης από την ιδιωτική.
  • Νέες περικοπές στις συντάξεις (Με την πρόταση να κοπούν περισσότερο οι κρατικές επιχορηγήσεις στα Ταμεία).
  • Την μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. (μαζί με κατηγορίες ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την μία κοινωνική κατηγορία εναντίον της άλλης)
  • Συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με τις επιδοτήσεις των αγροτών! Έχουν δηλ. οι αγρότες που είναι στα μπλόκα μια δυνατότητα να έχουν κάτι να παίρνουν, δηλ. τις επιδοτήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει ώστε αυτές οι επιδοτήσεις να μην φορολογηθούν και ο Μητσοτάκης προτείνει να συμψηφιστούν με τις εισφορές τους!

Φυσικά, ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού μέσα από μια λογική αύξηση των εργοδοτικών εισφορών (στην οποία έχουν συμφωνήσει οι εργοδοτικές οργανώσεις) ή υπέρ μιας νέας, 12ης στην σειρά, οριζόντιας μείωσης στις συντάξεις.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επιδόθηκε σε μια άσκηση απροκάλυπτου Θατσερισμού. Ο οποίος μάλιστα, αποτυπώνεται εξαιρετικά στην φράση της πρωτομιλίας του: «Δεν σας αρέσουν οι αριθμοί. Βλέπετε, εσείς ενδιαφέρεστε μόνο για τους ανθρώπους. Όμως οι αριθμοί λένε την πραγματικότητα».

Β. ΒΑΡΕΛΑΣ
Συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

SHARE