Συνάντηση φορέων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Συνάντηση φορέων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

Συνάντηση φορέων στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας

υνάντηση φορέων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28-1-2016 το βράδυ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας με θέμα:

<<Συγκρότηση μετώπου με στόχο την κοινή δράση για να μην περάσει αυτό το τερατούργημα του νομοσχεδίου του ασφαλιστικού που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βαφτίζει μεταρρύθμιση>>

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, επιστημονικοί και τεχνικοί σύλλογοι, έμποροι και βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες, κοινωνικοί φορείς (πολύτεκνοι – τρίτεκνοι), Συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού, εκπρόσωποι των ενστόλων (πυροσβεστική – Αστυνομία) και εκπρόσωπος από την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος και Εύβοιας.

Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε και διαπιστώθηκε ότι για 6 χρόνια βιώνουμε μια συνεχή υποτίμηση της ζωής μας από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, ότι βιώνουμε μια πρωτοφανή ανελέητη επίθεση στα εργασιακά μας και ασφαλιστικά μας δικαιώματα με αποτέλεσμα στη χώρα μας να υπάρξει μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση.

Τεράστια ευθύνη για αυτό φέρνουν όσοι ψήφισαν στη βουλή τα μνημόνια και την εφαρμογή των πολιτικών αυτών που στο όνομα της κρίσης εξαθλιώνονται ολόκληρες κοινωνικές ομάδες.

Διαπιστώθηκε ότι το προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο  εγγυάται συντάξεις φτώχειας και ξεκληρίζει ολόκληρες κοινωνικές ομάδες και κλάδους (αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες κ.λ.π.)

Αποφασίστηκε από όλους όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη αυτή:

α)Να βγει ψήφισμα συμπαράστασης και στήριξης του δίκαιου αγώνα των αγροτών.

β) Να πάει επιστολή προς όλους τους Βουλευτές της Καρδίτσας όπου οι φορείς του Νομού μας να ζητάνε  την απόσυρση και την μη ψήφιση του Νομοσχεδίου αυτού και  μετά από αναλογιστικές μελέτες , ειλικρινή  και  εποικοδομητικό  διάλογο με όλους τους φορείς και τους κλάδους , την κατάθεση ενός δίκαιου φορολογικού ασφαλιστικού συστήματος  που θα εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

γ) Την κοινή δράση και την συμμετοχή όλων των φορέων στην κοινή απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη 4-2-2016 στην Κεντρική Πλατεία στις  10,30 το πρωί, καθώς και άλλες κοινές παρεμβάσεις για την ανάδειξη και επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Νομού μας.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΓΡΟΤΕΣ

Όλοι οι φορείς που συμμετείχαμε  στην Σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη 28-1-2016 στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας , εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση  και την στήριξη μας στο δίκαιο αγώνα των αγροτών , έναν αγώνα που δίνουν ενάντια στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς που επιχειρείται με τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα , για το δικαίωμα τους να μείνουν στα χωράφια τους, να καλλιεργήσουν  τη γη  τους ,για να ζήσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειες τους.

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Όλοι μαζί παλεύουμε για να ανατρέψουμε τις σκληρές και βάρβαρες πολιτικές που καταστρέφουν τις ζωές μας.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ  ΑΔΕΔΥ , ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ,ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΜΑ,ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ, ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ, ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ  ΔΥΤ.ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ  ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΟΑΕ ), ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΣΩΜΑΤΕΙΑ  ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ( ΕΛΜΕ, ΟΛΜΕ, ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ,ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ,ΕΛ-ΤΑ, ΔΕΥΑΚ,ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ , ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΛΠ. )