Κλείνουν τη Δευτέρα τον Πλατύκαμπο οι αγρότες Νίκαιας

Κλείνουν τη Δευτέρα τον Πλατύκαμπο οι αγρότες Νίκαιας

Πορεία από τον κόμβο της Νίκαιας μέχρι το κέντρο της πόλης έκαναν το απόγευμα της Παρασκευής 29 Ιανουαρίου εκατοντάδες τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας.

Κλείνουν τη Δευτέρα τον Πλατύκαμπο οι αγρότες Νίκαιας
Φωτογραφία αρχείου

Πρόθεση των αγροτών δεν ήταν να δημιουργηθούν κυκλοφοριακά προβλήματα, καθότι η αγορά εκείνη την ώρα ήταν ανοικτή, αλλά να γίνει και η τοπική κοινωνία συμμέτοχος του αγώνα τους.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών που τους έβγαλαν στους δρόμους και ευχαρίστησε τους 50 και πλέον φορείς που συνεχίζουν να στηρίζουν τους αγρότες σε κάθε δράση τους τον τελευταίο καιρό.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε και ανακοίνωση του ΕΚΛ, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Να συντονίσουμε παραπέρα τον αγώνα μας με τη μικρομεσαία αγροτιά, ενάντια στην ταξική πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – μεγάλου κεφαλαίου, που χτυπά εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, που ανατρέπει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, μειώνει τις συντάξεις, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, τα όρια συνταξιοδότησης, υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί τη δημόσια υγεία, ενάντια στην άγρια φοροληστεία και το τσάκισμα του λαϊκού εισοδήματος, για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, ενάντια στην ανεργία, στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων της πόλης».

Επόμενες δράσεις

Η Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου στη συνεδρίασή της, αποφάσισε τις παρακάτω δράσεις:

* Συμμετοχή αντιπροσωπείας του μπλόκου στο συλλαλητήριο εργατών, επαγγελματιών και αγροτών, που έχουν το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 31 Γενάρη.

* Κλείσιμο του Κόμβου Πλατυκάμπου, στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη, στις 5 μ.μ.

* Συγκέντρωση, την Τρίτη 2 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας για τα αγροτοδικεία, καθώς και στα γραφεία της Εφορίας για το φορολογικό.

* Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, στις 10:30 π.μ., στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, την Πέμπτη 4 Φλεβάρη κι άλλες δράσεις την ίδια μέρα.

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου θα επισκεφτεί φορείς εργαζομένων, νεολαίας , γυναικών που πλήττονται από την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Το επόμενο διάστημα, το Μπλόκο της Νίκαιας, στο πλαίσιο των αποφάσεων Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, θα πάρει πρωτοβουλίες και για άλλες αγωνιστικές δράσεις, καθώς και για σύγκληση νέας Πανελλαδικής Σύσκεψης των μπλόκων.

ΠΗΓΗwww.agronews.gr
SHARE