ΠΑΜΕ… σε απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη για το ασφαλιστικό

ΠΑΜΕ… σε απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη για το ασφαλιστικό

Στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

ΠΑΜΕ… σε απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη για το ασφαλιστικό

Απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη 4 Φλεβάρη το ΠΑΜΕ Καρδίτσας, στις 10.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενάντια στο ασφαλιστικό.

Σήμερα το μεσημέρι εκπρόσωποι της Γραμματείας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και κάλεσαν όλους τους συμπολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές της συγκυβέρνησης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Στέλιος Σαριδάκης, τόνισε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντεργατική – αντιασφαλιστική πολιτική από εκεί που σταμάτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πως υλοποιεί μέχρι κεραίας όλες τις κατευθύνσεις που έχουν συμφωνηθεί στα πλαίσια της ΕΕ για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Σημείωσε δε πως χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να προωθήσουν τα αντεργατικά μέτρα, επισημαίνοντας πως η κατάσταση των Ταμείων, η βιωσιμότητα τους, αποτελούν το «όχημα» για να δικαιολογηθούν τα αντιασφαλιστικά μέτρα.

Επίσης, ο κ. Σαριδάκης ανέφερε τα κάτωθι:

«Απορρίπτουμε την επιχειρηματολογία κυβέρνησης και κεφαλαίου. Δεν ξεχνάμε ότι η αφετηρία των μέτρων βρίσκεται στην περίοδο της μεγάλης ανάπτυξης. Από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και την περίοδο των έργων για την Ολυμπιάδα εκδηλώθηκαν και προωθήθηκαν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Και τότε και τώρα τα ίδια επιχειρήματα ακούγαμε για να κρύψουν τους πραγματικούς σκοπούς της επίθεσης που γίνεται από την κυβέρνηση, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του.

Η επίθεση στο Ασφαλιστικό στοχεύει να απαλλάξει κράτος και κεφάλαιο από την υποχρέωση της Κ.Α. Να εξασφαλίσει μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στους μονοπωλιακούς ομίλους, με φθηνότερους εργάτες, ώστε με ευνοϊκότερους όρους να διασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία σήμερα και όταν ανακάμψει η καπιταλιστική οικονομία.

Στοχεύει μέσα από τη συρρίκνωση των συντάξεων, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την περικοπή παροχών υγείας – πρόνοιας, επιδομάτων, να εξασφαλίσει μεγαλύτερες δυνατότητες χρηματοδότησης των μεγάλων επιχειρήσεων από το κράτος.

Να ανοίξει χρυσοφόρους δρόμους για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις ασφάλειες και την υγεία.

Τα μέτρα που παίρνονται είναι απαίτηση του κεφαλαίου, των μεγαλοκατασκευαστών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, οδηγούν τη ζωή της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των μικρομεσαίων αγροτών σε αδιέξοδο. Κανένας δεν εξαιρείται.

Το νέο νομοσχέδιο – λαιμητόμος χτυπάει παλιούς και νέους ασφαλισμένους, όσους είναι ήδη συνταξιούχοι και όσους μπορέσουν να θεμελιώσουν δικαίωμα για σύνταξη τα επόμενα χρόνια. Η παρατεταμένη ανεργία, που στις κατασκευές τσακίζει κόκαλα, μπαίνει σοβαρό εμπόδιο για να συμπληρωθούν αυτές οι προϋποθέσεις.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

Να αγωνιστούμε για να βάλουμε μπλόκο στην πολιτική του κεφαλαίου.

Να διεκδικήσουμε τις λύσεις που έχουμε ανάγκη, δυναμώνοντας την προοπτική εμείς να κουμαντάρουμε τον πλούτο που παράγουμε με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών μας.

Δυναμώνουμε τον αγώνα. Ο αγώνας μας έχει όλους ανάγκη και όλοι έχουμε ανάγκη τον αγώνα.

Πυκνώνουμε τις γραμμές του ταξικού κινήματος που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Βάζουμε στην άκρη τον κυβερνητικό – εργοδοτικό συνδικαλισμό, την πλειοψηφία σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που πασχίζει να στοιχίσει τους εργάτες πίσω από τα επιχειρήματα της ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, τα επιχειρήματα της ΕΕ και του κεφαλαίου. Δεν ξεγελιόμαστε από το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό που διαμορφώνεται σήμερα με στόχο να χειραγωγηθεί η δυσαρέσκεια του λαού σε κατεύθυνση χειροκροτητή της κυβέρνησης που δήθεν θα ενισχύει  τη διαπραγματευτική της ικανότητα απέναντι στους θεσμούς του κεφαλαίου.

Σήμερα, έχουμε μεγάλη εμπειρία. Γνωρίζουμε τι είναι οι διαπραγματεύσεις και για ποιους γίνονται. Τέτοιες διαπραγματεύσεις έγιναν δεκάδες, θα γίνουν κι άλλες, όμως το αποτέλεσμά τους είναι προδιαγεγραμμένο, φτώχεια, ανέχεια, χτύπημα δικαιωμάτων για το λαό και νέα προνόμια, περισσότερα κέρδη για το κεφάλαιο.

Συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την επίθεση δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα.

Έχουμε όλοι ευθύνη και καθήκον να μη μείνουμε απαθείς. Να μην περιμένουμε να δώσουν λύσεις για τη ζωή μας αυτοί που πιστεύουν μόνο στο θεό που λέγεται κερδοφορία.

Στο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου απαντάμε με μαζικό, οργανωμένο ταξικό αγώνα».

SHARE