Αντιπαράθεση μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη στη Βουλή για την υπόθεση της 4χρονης...

Αντιπαράθεση μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη στη Βουλή για την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας

Αντιπαράθεση μεταξύ Πολάκη και Γεωργιάδη στη Βουλή για την υπόθεση της 4χρονης Μελίνας
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr

Αντιπαράθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, σχετικά με την υπόθεση της έρευνας για το θάνατο της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του κ. Γεωργιάδη για τη μη καταβολή των 24 εκατ. ευρώ, σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα τα οποία είχαν εγκριθεί στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

«Το όνομα Μελίνα Παρασχάκη σας λέει κάτι;» ανέφερε απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ο κ. Γεωργιάδης, και υποστήριξε ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη απαντήσεις για την υπόθεση, ενώ κάλεσε και τον κ. Πολάκη να «χαμηλώσει τους τόνους» γιατί όπως είπε, «τώρα κυβερνάτε και κρίνεστε».

«Αρχιμάστορα στις προσωπικές επιθέσεις» χαρακτήρισε τον κ. Γεωργιάδη απαντώντας ο κ. Πολάκης, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση του 4χρονου κοριτσιού, είπε ότι «η προκαταρκτική έχει ήδη ολοκληρωθεί και η ΕΔΕ έχει ξεκινήσει» και τόνισε ότι «για κανένα ανάλογο περιστατικό δεν έχει υπάρξει τόσο γρήγορα αποτέλεσμα».

Ειδικότερα για την αναισθησιολόγο, είπε ότι «εμένα είναι ξαδέλφη μου, όμως αν φταίει θα πληρώσει και έχει λεβεντιά να το δηλώσει. Δεν πρόκειται να βρεθεί έστω ένας που να πει ότι πήρα τηλέφωνο ή έκανα κάποια παρέμβαση. Μην μου λέτε λοιπόν εμένα «χαμηλά» γιατί οι δικοί μου ουρανοί είναι ψηλά, εσάς είναι χαμηλά», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανήλθε και κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας ότι πριν το δημοψήφισμα είχε γράψει μαντινάδα και υποστήριζε ότι «το «όχι» θέλει Έλληνες και το «ναι» προδότες» αλλά «μετά πήρατε υπουργική καρέκλα και είπατε ένα μεγάλο “ναι’».

«Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι κάναμε συμβιβασμό και είναι προφανές ότι έχω συμμετοχή στο 73% που πήρε το «όχι» στα Χανιά. Έκανα την επιλογή, όχι για να γίνω υπουργός – είχα και έχω δουλειά και έχω αναδειχθεί από αυτά που έχω κάμει στη ζωή μου. Δεν περίμενα να αναδειχτώ από αυτό, ούτε προσδοκούσα οφέλη, όπως προσδοκούσαν και έλαβαν πάρα πολλοί προκάτοχοί μας» απάντησε ο κ. Πολάκης.

Σε ότι αφορά την πληρωμή των 24 εκατ. ευρώ στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ότι δεν είχαν εκδοθεί οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2014, και προανήγγειλε ότι το θέμα θα λυθεί με νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

ΠΗΓΗwww.ert.gr
SHARE