Αντίθετη στο ασφαλιστικό και φορολογικό η ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Αντίθετη στο ασφαλιστικό και φορολογικό η ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Αντίθετη στο ασφαλιστικό και φορολογικό η ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη απηύθυνε ο Πρόεδρος Γ. Καραγιάννης

Την πλήρη αντίθεσή της και την καταδίκη της σε όσα δρομολογούνται στο ασφαλιστικό ως απόρροια των υπογραφέντων μνημονίων εξέφρασε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο νέος Πρόεδρος κ. Γιώργος Καραγιάννης κάλεσε τους συναδέλφους του καθηγητές, αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία να συμμετάσχει στη γενική απεργία της 4ης Φλεβάρη.
«Σύμπασα η ελληνική κοινωνία δέχεται μια ανελέητη ολομέτωπη επίθεση που αποδομεί κάθε έννοια κράτους δικαίου και κράτους πρόνοιας» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Μπροστά σ΄ αυτή την εξέλιξη ο κόσμος της εκπαίδευσης ως πυλώνας της ελληνικής κοινωνίας, ορθώνει το ανάστημά του ενισχύοντας το παλλαϊκό κίνημα ενάντια σε όσους επιδιώκουν τη μεσαιωνοποίηση της ελληνικής κοινωνίας».
Ακολούθως ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στα θέματα αιχμής για τον εκπαιδευτικό κόσμο, τα οποία είναι:
1. Ο διάλογος για την εκπαίδευση, στον οποίο ωστόσο προσώρας δεν έχουν ακόμη κληθεί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί.
2. Το ζήτημα της αξιολόγησης, καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και την επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα πρέπει μέχρι τον Απρίλιο να αξιολογήσουν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
3. Το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό που θίγει τους πάντες.
Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚ, είπε πως ο κλάδος παλεύει για:
-φορολογική δικαιοσύνη
-καμία μείωση συντάξεων, κύριων και επικουρικών
-επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία
– παιδεία – υγεία – πρόνοια ως δημόσια κοινωνικά αγαθά
-ακύρωση των μνημονίων και της διαπλοκής.

SHARE