Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη από την ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη από την ΠΑΣΕΒΕ

Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση στις 4 Φλεβάρη από την ΠΑΣΕΒΕ

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι,

Μπορούμε να σταματήσουμε το έγκλημα! Το έχουμε ξανακάνει!!

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποτελεί ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, αφού ουσιαστικά την μετατρέπει σε ατομική υπόθεση.

Με το νέο σχέδιο νόμου νομιμοποιεί όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και δίνει ένα ακόμα σοβαρό χτύπημα στα λαϊκά εργαζόμενα στρώματα και τις οικογένειές τους.

Πρόκειται για έγκλημα διαρκείας που θα αφήσει βαθιές πληγές σε παλιούς και νέους συνταξιούχους, σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Να μη περάσει η εξαπάτηση και η στάση αναμονής που θέλουν να δημιουργήσουν για να μετριάσουν τις αντιδράσεις.

Πρέπει να έχουμε απολύτως καθαρό ότι με το προτεινόμενο Ν/Σ κατακρεουργούνται τα δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων με χαμηλά εισοδήματα. Τι αλλαγές έχουμε:

 1. Σύνδεση της ασφαλιστικής εισφοράς με το εισόδημα στο ύψος του 20%. Ελάχιστο καταβαλλόμενο ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό (580€)
 2. Δραματική μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης τσακίζοντας ιδιαίτερα τις κατηγορίες που δεν μπορούν να συμπληρώσουν πάνω από 15-20 χρόνια ασφάλισης. Κατηγορίες που συνεχώς θα διευρύνονται με την αναδουλειά που υπάρχει.
 3. Παγίωση της κατάργησης 13ης και 14ης σύνταξης
 4. Ενοποίηση των ταμείων με στόχο την προς τα κάτω περικοπή των παροχών

Με βάση τα παραπάνω είναι κατανοητό ότι για εισοδήματα χαμηλά, η σύνταξη που αντιστοιχεί μετατρέπεται κυριολεκτικά σε επίδομα πτωχοκομείου.

Καμώνονται ότι σκέφτονται τους ανθρώπους του μεροκάματου και είναι οι ίδιοι που συνυπέγραψαν τη δραματική αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης οδηγώντας τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων στη δουλειά μέχρι τον τάφο.

Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως όσον αφορά τις εκτιμήσεις τους.

Η στάση μας όσον αφορά το ασφαλιστικό είναι σταθερή και καθαρή από την πρώτη στιγμή.

Είμαστε οι μόνοι που αναγνωρίζουμε την ασφάλιση – υγεία – πρόνοια ως αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων και όχι ως λογιστικό πρόβλημα.

Το κοινωνικοασφαλιστικό είναι κατάκτηση που κερδήθηκε με αγώνες και αίμα και δεν τους το χαρίζουμε. Προκειμένου να συνεχίσουν να κερδοφορούν ετοιμάζονται εν έτη 2016, με την πραγματική παραγωγικότητα της εργασίας στα ύψη, να διαγράψουν ακόμα και αυτή τη μικρή υποχρέωση που έχουν απέναντι στον εργαζόμενο λαό.

Όχι μόνο δεν αναγνωρίζουμε τις προτροπές τους να βάλουμε πάλι πλάτη στη σφαγή μας, αντίθετα παλεύουμε εδώ και τώρα να ματαιώσουμε τα σχέδιά τους.

Οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση αφορούν τους πάντες.

– Αφορούν τους νέους αυτοαπασχολούμενους που δε θα δουν ποτέ σύνταξη.

– Αφορούν όμως και τους συνταξιούχους, παρόλο που η κυβέρνηση για να αποφύγει την οργή τους δεν μειώνει τη σύνταξη για τα επόμενα 2 χρόνια, ελπίζοντας στην ανοχή τους. Οι συντάξεις τους όμως θα προσαρμοστούν και αυτές στους νέους συντελεστές παρά το γεγονός ότι χρυσοπλήρωσαν για χρόνια τις εισφορές τους.

 • Κατάργησαν το αφορολόγητο
 • Πήγαν την Εφορία στο 26% και 29% από το πρώτο ευρώ.
 • Αφαίρεσαν το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
 • Επέβαλλαν τέλος επιτηδεύματος.
 • Αύξησαν Δημοτικούς φόρους και τέλη.
 • Διπλασίασαν την προκαταβολή φόρου.
 • Φόρτωσαν νέα βάρη στις Τραπεζικές συναλλαγές.
 • Επέβαλλαν τη χρήση πλαστικού χρήματος με υπέρογκο κόστος.
 • Παίρνουν τα σπίτια και τα εργαλεία της δουλειάς μας με την επιτάχυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.

Και τώρα το παίζουν και υπερασπιστές μας.

ΝΤΡΟΠΗ!!!

Την ώρα που το έκτρωμα του ασφαλιστικού έβλεπε το φως της δημοσιότητας, την ίδια ώρα έφτανε στη βουλή 600 σελίδων κείμενο που διευκολύνει τη λειτουργία των ασφαλιστικών εταιριών. Πριν προλάβει να τελειώσει το μνημόσυνο της κοινωνικής ασφάλισης, στήνεται γιορτινό τραπέζι για τους γύπες που λυμαίνονται τον χώρο.

Τέρμα πια στην κοροϊδία.

Καλούμε σε κλείσιμο των καταστημάτων την Πέμπτη 4 Φλεβάρη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση, που οργανώνεται από το ΠΑΜΕ, στις 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας.

Είδη αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία έχουν πάρει τα Σωματεία: Βενζινοπωλών, Κυλικείων, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών (ο Αγ. Φανούριος), Συνεργείων αυτοκινήτων, Μαραγκών, Ψυκτικών και ο Εμπορικός Σύλλογος.

Κανείς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται να μείνει αμέτοχος. Είτε εν ενεργεία είτε συνταξιούχος.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

SHARE