Μεξικό: Εννέα νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε πάρτι γενεθλίων

Μεξικό: Εννέα νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε πάρτι γενεθλίων

Μεξικό: Εννέα νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε πάρτι γενεθλίων

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους δύο παιδιά σε ανταλλαγή πυρών που ξέσπασε κατά τη διάρκεια μιας γιορτής γενεθλίων στην πολιτεία Γκερέρο, στο νότιο Μεξικό, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία.

Η σφαγή διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της γιορτής για τα δέκατα πέμπτα γενέθλια ενός κοριτσιού — σηματοδοτούν την ενηλικίωση των κοριτσιών στο Μεξικό — στο χωριό Κουντανσίτο, το οποίο υπάγεται στον δήμο Κογιούκα ντε Καταλάν.

Εκτός των δύο ανηλίκων σκοτώθηκαν επίσης επτά άνδρες ηλικίας 18 ως 50 ετών.

Το Σάββατο πράκτορες των μεξικανικών υπηρεσιών ασφαλείας «που προσπάθησαν, ενταγμένοι σε διάφορες περιπόλους, να ασφαλίσουν τον τόπο (του εγκλήματος) βρέθηκαν αντιμέτωποι με πυρά», πάντως κανένας από αυτούς δεν τραυματίστηκε, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκερέρο Έκτορ Αστουδίγιο.

Στην πολιτεία Γκερέρο είχαν εξαφανιστεί 43 φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2014 και σύμφωνα με τις αρχές δολοφονήθηκαν από μέλη ενός καρτέλ που διακινεί ναρκωτικά.

Στα βουνά της πολιτείας υπάρχουν πολλές καλλιέργειες οπιούχας παπαρούνας από τις οποίες τροφοδοτείται το διεθνές λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

SHARE