Παράταση στην προθεσμία υπαγωγής του Ν.4178 για τα αυθαίρετα

Παράταση στην προθεσμία υπαγωγής του Ν.4178 για τα αυθαίρετα

Παράταση στην προθεσμία  υπαγωγής του Ν.4178 για τα αυθαίρετα

Παρατείνεται μέχρι και τις 8 Οκτωβρίου 2016 η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις του Ν.4178/2013 «Αντιμετώπιση Αυθαίρετης Δόμησης – Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», για συγκεκριμένες κατηγορίες του άρθρου 9 του νόμου. Πρακτικά η παράταση αφορά την προθεσμία υπαγωγής για το σύνολο των κατηγοριών που αφορά ο Ν.4178. Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση, η παράταση αφορά τις κατηγορίες 1, 2, 4 και 5 του άρθρου 9.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορία 3, η οποία αφορά τις λεγόμενες «μικροαυθαιρεσίες», δεν έχει καταληκτική ημερομηνία. Η παράταση δίνεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Γιάννη Τσιρώνη, η οποία ήδη υπογράφηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και πρόκειται
σύντομα να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του ΤΕΕ, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν δηλωθεί περισσότερα από 980 χιλιάδες ακίνητα με αυθαιρεσίες, ενώ είχαν εισπραχθεί από τα ειδικά παράβολα και τα ειδικά πρόστιμα του νόμου περισσότερα από 1,55 δις ευρώ.

Δείτε την Υπουργική Απόφαση.